Een vrolijk gerecht, vol kleur en smaak. De gevulde paprika is zo klaar en daarnaast ook nog eens ontzettend gezond door de grote hoeveelheid groente in het gerecht.

Wat heb je allemaal nodig?

Recept voor 4 personen

– 4 paprika’s, het liefst in alle kleuren
– 2 courgettes
– 200 gram quinoa
– bakje champignons
– peterselie
- basilicum
– 150 gram feta, in kleine stukjes
– pijnboompitten
– bouillonblokje, groente of bospaddenstoelen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bovenkant van de paprika’s af en maak de binnenkant schoon. Laat de paprika’s in een half uurtje vast wat zachter worden in de oven. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snij de champignons en courgettes in kleine stukjes en bak deze in een pan zacht en lichtbruin. Meng dit vervolgens met de quinoa, kruiden en feta. Vul dan de paprika met het mengsel. Strooi er wat pijnboompitten op en zet het in de oven voor een paar minuutjes.

Quinoa is door de grote vraag wereldwijd moeilijker verkrijgbaar, maar zilvervliesrijst, boekweit en spelt zijn ook heerlijk in plaats van quinoa. Ook gebruiken we vaak zelf de verschillende mixen van Lassie zoals de zilvervliesrijst met spelt, en de zilvervliesrijst met quinoa. Eet smakelijk!

Tekst: Ms. Jules voor VivOnline

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten