Een vrolijk gerecht, vol kleur en smaak. De gevulde paprika is zo klaar en daarnaast ook nog eens ontzettend gezond door de grote hoeveelheid groente in het gerecht.
Wat heb je allemaal nodig?
Recept voor 4 personen
– 4 paprika’s, het liefst in alle kleuren
– 2 courgettes
– 200 gram quinoa
– bakje champignons
– peterselie
- basilicum
– 150 gram feta, in kleine stukjes
– pijnboompitten
– bouillonblokje, groente of bospaddenstoelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bovenkant van de paprika’s af en maak de binnenkant schoon. Laat de paprika’s in een half uurtje vast wat zachter worden in de oven. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snij de champignons en courgettes in kleine stukjes en bak deze in een pan zacht en lichtbruin. Meng dit vervolgens met de quinoa, kruiden en feta. Vul dan de paprika met het mengsel. Strooi er wat pijnboompitten op en zet het in de oven voor een paar minuutjes.
Quinoa is door de grote vraag wereldwijd moeilijker verkrijgbaar, maar zilvervliesrijst, boekweit en spelt zijn ook heerlijk in plaats van quinoa. Ook gebruiken we vaak zelf de verschillende mixen van Lassie zoals de zilvervliesrijst met spelt, en de zilvervliesrijst met quinoa. Eet smakelijk!
Tekst: Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerde berichten
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
11 december 2014
Sporttrends 2015
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
13 oktober 2018
Sushi omelet
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
17 februari 2021
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
13 september 2018