Een vrolijk gerecht, vol kleur en smaak. De gevulde paprika is zo klaar en daarnaast ook nog eens ontzettend gezond door de grote hoeveelheid groente in het gerecht.
Wat heb je allemaal nodig?
Recept voor 4 personen
– 4 paprika’s, het liefst in alle kleuren
– 2 courgettes
– 200 gram quinoa
– bakje champignons
– peterselie
- basilicum
– 150 gram feta, in kleine stukjes
– pijnboompitten
– bouillonblokje, groente of bospaddenstoelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bovenkant van de paprika’s af en maak de binnenkant schoon. Laat de paprika’s in een half uurtje vast wat zachter worden in de oven. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snij de champignons en courgettes in kleine stukjes en bak deze in een pan zacht en lichtbruin. Meng dit vervolgens met de quinoa, kruiden en feta. Vul dan de paprika met het mengsel. Strooi er wat pijnboompitten op en zet het in de oven voor een paar minuutjes.
Quinoa is door de grote vraag wereldwijd moeilijker verkrijgbaar, maar zilvervliesrijst, boekweit en spelt zijn ook heerlijk in plaats van quinoa. Ook gebruiken we vaak zelf de verschillende mixen van Lassie zoals de zilvervliesrijst met spelt, en de zilvervliesrijst met quinoa. Eet smakelijk!
Tekst: Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
20 juni 2015
Lazy Sushi
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
22 mei 2015
Smaak en kleuren
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
10 november 2015
Viv Health Event
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
12 september 2017
Recept: good for the brains food
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
10 januari 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –