Een vrolijk gerecht, vol kleur en smaak. De gevulde paprika is zo klaar en daarnaast ook nog eens ontzettend gezond door de grote hoeveelheid groente in het gerecht.
Wat heb je allemaal nodig?
Recept voor 4 personen
– 4 paprika’s, het liefst in alle kleuren
– 2 courgettes
– 200 gram quinoa
– bakje champignons
– peterselie
- basilicum
– 150 gram feta, in kleine stukjes
– pijnboompitten
– bouillonblokje, groente of bospaddenstoelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bovenkant van de paprika’s af en maak de binnenkant schoon. Laat de paprika’s in een half uurtje vast wat zachter worden in de oven. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snij de champignons en courgettes in kleine stukjes en bak deze in een pan zacht en lichtbruin. Meng dit vervolgens met de quinoa, kruiden en feta. Vul dan de paprika met het mengsel. Strooi er wat pijnboompitten op en zet het in de oven voor een paar minuutjes.
Quinoa is door de grote vraag wereldwijd moeilijker verkrijgbaar, maar zilvervliesrijst, boekweit en spelt zijn ook heerlijk in plaats van quinoa. Ook gebruiken we vaak zelf de verschillende mixen van Lassie zoals de zilvervliesrijst met spelt, en de zilvervliesrijst met quinoa. Eet smakelijk!
Tekst: Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 mei 2015
Smaak en kleuren
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
16 november 2016
Interview Vriendin
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
28 oktober 2014
Eetdagboek review
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
19 december 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –