Een vrolijk gerecht, vol kleur en smaak. De gevulde paprika is zo klaar en daarnaast ook nog eens ontzettend gezond door de grote hoeveelheid groente in het gerecht.
Wat heb je allemaal nodig?
Recept voor 4 personen
– 4 paprika’s, het liefst in alle kleuren
– 2 courgettes
– 200 gram quinoa
– bakje champignons
– peterselie
- basilicum
– 150 gram feta, in kleine stukjes
– pijnboompitten
– bouillonblokje, groente of bospaddenstoelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bovenkant van de paprika’s af en maak de binnenkant schoon. Laat de paprika’s in een half uurtje vast wat zachter worden in de oven. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Snij de champignons en courgettes in kleine stukjes en bak deze in een pan zacht en lichtbruin. Meng dit vervolgens met de quinoa, kruiden en feta. Vul dan de paprika met het mengsel. Strooi er wat pijnboompitten op en zet het in de oven voor een paar minuutjes.
Quinoa is door de grote vraag wereldwijd moeilijker verkrijgbaar, maar zilvervliesrijst, boekweit en spelt zijn ook heerlijk in plaats van quinoa. Ook gebruiken we vaak zelf de verschillende mixen van Lassie zoals de zilvervliesrijst met spelt, en de zilvervliesrijst met quinoa. Eet smakelijk!
Tekst: Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
10 juni 2015
SLA: het kookboek
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
13 februari 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –