Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
15 februari 2017
FRIET
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
10 november 2015
Viv Health Event
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
19 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –