Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
8 september 2015
Healthy Kids
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
4 oktober 2017
Help mij water drinken
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
1 april 2015
Saoto soep
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
13 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –