Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
10 juli 2015
Voeding met Viv
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
2 juli 2014
Aan het infuus
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
24 augustus 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –