Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Heb je lekker vakantie, of heb je gewoon zin om lekker te bakken? Onze foodblogger Sanne heeft weer een super origineel, lekker en gezond recept voor je!
Ingredienten
80 gram pretzels
80 gram glutenvrije havermout vlokken
6 eetlepels amandel pasta (of andere noten pasta)
2 eetlepels dadel siroop (alternatieven zijn: rijst siroop, agave siroop of maple syrup)
20 ml plantaardige melk
1 eetlepel rauwe cacao poeder
handvol hele pretzels als topping
Voor de chocoladelaag
2 eetlepels gesmolten kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel siroop (dadel, rijst, agave of maple)
Bereiding
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.
Pak je keukenmachine erbij en plaats hier het snijmes in. Doe de vegan pretzels samen met de havermout vlokken in de bak en laat deze draaien tot je een fijn meel over hebt.
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao erbij en mix tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is kan je nog wat extra melk toevoegen.
Schep de pretzel mix uit de bak in je schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocolade maakt.
Wanneer je een reep chocolade gebruikt hoef je deze alleen maar te smelten. Wil je zelf chocolade maken? Meng dan de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels en zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snij met een scherp mes in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Heb je zin om nog meer lekkere én gezonde dingen te bakken? Lees dan snel dit recept, dan begin je meteen met bakken!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
4 oktober 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –