Om de week praat presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlander over zijn voedingsstijl. Deze week is dat Hidde de Vries. Hidde werkt voor Google, is coach, trainer en ondernemer. En in die laatste hoedanigheid is hij oprichter van de 7 Day Recharge en auteur van Recharge in 7 dagen, een vitaliteitsprogramma dat je in 7 dagen naar de top van je energie helpt.

Van huis uit
“Ik eet tegenwoordig een stuk gezonder (en gevarieerder) dan vroeger. Mijn moeder maakte lange dagen dus die had tegen de tijd dat ze thuis kwam geen puf meer om voor twee ongeduldige kids moeilijke gerechten op tafel te toveren. Tartaar, friet en appelmoes was dan ook de regel (waar wij ons dagelijks vol overgave op stortten). Boerenkool met worst de uitzondering.”

Altijd in de koelkast
“Het komt zelden voor dat ik zelf de ijskast open hoef te trekken. ’s Avonds heb ik vaak eetafspraken en tegenwoordig ontbijt en lunch ik eigenlijk altijd op kantoor (met waarschijnlijk ‘t beste bedrijfsrestaurant dat je je kan voorstellen; slow juicer, verse sappen, salad bar, open keuken en ’n scala aan toetjes). Ook in het weekend ontbijt en lunch ik lekker voor de deur bij de Hart Beach op het strand of bij een van de vele restaurants in de Haven hier in Scheveningen.
Het enige wat ik in mijn koelkast heb staan, is volle yoghurt met blauwe bessen (aangevuld met noten, muesli en rozijnen) en verder witte wijnen zodat die koud staan als er visite langskomt.”

Boodschappen
“Hierdoor doe ik waarschijnlijk ook maar 1 keer in de 3 weken boodschappen. Maar dat kan ook komen omdat ik er simpelweg niet echt enthousiast van wordt. Het enige wat ik wel leuk vind is de marketing die je overal terug ziet. Over alles is nagedacht, van de positionering van de producten tot de reclame-uitingen, de verraderlijke teasters tot de impulsaanbiedingen bij de kassa.”

Koken
“Overigens is het allemaal nog niet zo erg als het klinkt hoor. Ik vind het super gezellig als er mensen komen eten. Paar flessen wijn op tafel en dan goed uitpakken; voor, tussen, hoofd, na, nog meer na. Dat zijn vaak de leukste avondjes. Maar als ik voor mezelf kook, moet het voornamelijk snel en gezond zijn. 1 Paksoi, stuk Zalm, ui, knoflook, Soya saus en een hand noten; 1 wok, 15 minuten, klaar. En lekker!”

Diëten
“Ik heb 1 keer een sappenkuur geprobeerd, maar toen ik aan het einde van dag 2 al 4 kilo kwijt was heb ik dat ook maar gelaten voor wat het was. Ik heb het geluk dat ik gewoon kan eten wat ik wil zonder aan te komen. Ik houd me wel regelmatig aan het Recharge menu. Niet om af te vallen, maar puur omdat ik dan weet dat ik aan het eind van de week weer overloop van de energie en dat gevoel is fantastisch.”

Sporten
“Met een fulltime job, eigen bedrijf en wekelijkse coachingtraining, schiet het sporten er af en toe weleens bij in helaas. Gelukkig kunnen we sporten op kantoor waar ik, samen met een collega, de Insanity workshops inmiddels blauw heb gedraaid. Daarnaast probeer ik 1 of 2 keer per week te boksen en sowieso 2 of 3 keer per week hard te lopen. Ik ben echt verslaafd aan rennen door de duinen. Heerlijk even tijd voor je jezelf in de mooiste omgeving van Nederland. Samen met een vriend nemen we nu ook ’s ochtends af en toe een frisse duik in de zee. Met stip de beste manier om wakker te worden!”

Million dollar tip
“Steevast 1 keer per week naar de sauna. Gezond, lekker en de perfecte manier om even tot rust te komen. En nooit ziek!”

80-20
“Ik denk dat het bij mij meer 70/30 is (als we de wijn niet meetellen). Lekker eten hoort er nou eenmaal gewoon bij.”

Guilty pleasure
“Die wijn van hierboven.”

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten