Een heerlijk fris taartje, perfect voor deze glutenvrije challenge! In de taart zit agar-agar, dit heeft dezelfde werking als gelatine, maar dit is een vegetarische variant en gemaakt van Japans zeewier, waar ook nog eens veel vezels in zitten. Ideaal dus! Agar – agar verliest wel sneller zijn bindkracht dan gelatine, maar dit taartje is zo lekker dat hij al op is voor je het weet!

In plaats van mango kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken.

Ingrediënten en benodigdheden

– Springvorm van 16-18 cm, ingevet of met een vel bakpapier op de bodem
– 500 ml kwark (of Griekse yoghurt, geitenkwark of soja yoghurt)
– 8 of 10 medjooldadels
– 150 gram gemengde, ongezoute, ongebrande noten
– 2 gram agar – agar (te koop bij o.a. grote Jumbo’s en toko’s)
– 1 mango, gepureerd
– 120 ml water
– eventueel wat agave siroop, maple syrup of kokosbloesemsuiker voor door de kwark

Stap voor stap

Mix de dadels en de noten totdat je een kleverig, samenhangend geheel krijgt. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en klik de rand vast. Breng ondertussen 120 ml water met 2 gram agar-agar aan de kook, blijf in de tussentijd goed roeren. Zet het vuur laag zodra het water kookt en voeg de kwark en de mango toe. Roer dit goed door en giet het over de bodem. Laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast. ENJOY!

Tekst: Ms. Jules