Een heerlijk fris taartje, perfect voor deze glutenvrije challenge! In de taart zit agar-agar, dit heeft dezelfde werking als gelatine, maar dit is een vegetarische variant en gemaakt van Japans zeewier, waar ook nog eens veel vezels in zitten. Ideaal dus! Agar – agar verliest wel sneller zijn bindkracht dan gelatine, maar dit taartje is zo lekker dat hij al op is voor je het weet!
In plaats van mango kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken.
Ingrediënten en benodigdheden
– Springvorm van 16-18 cm, ingevet of met een vel bakpapier op de bodem
– 500 ml kwark (of Griekse yoghurt, geitenkwark of soja yoghurt)
– 8 of 10 medjooldadels
– 150 gram gemengde, ongezoute, ongebrande noten
– 2 gram agar – agar (te koop bij o.a. grote Jumbo’s en toko’s)
– 1 mango, gepureerd
– 120 ml water
– eventueel wat agave siroop, maple syrup of kokosbloesemsuiker voor door de kwark
Stap voor stap
Mix de dadels en de noten totdat je een kleverig, samenhangend geheel krijgt. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en klik de rand vast. Breng ondertussen 120 ml water met 2 gram agar-agar aan de kook, blijf in de tussentijd goed roeren. Zet het vuur laag zodra het water kookt en voeg de kwark en de mango toe. Roer dit goed door en giet het over de bodem. Laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast. ENJOY!
Tekst: Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
28 mei 2014
Bloemkool pizza
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
3 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –