Er zijn helaas heel wat stellen die niet meer bij elkaar willen zijn en gaan scheiden. Als je op het punt staat dat je het allemaal even niet meer weet, dat je twijfelt aan je huwelijk, lees dan dit artikel. Het zal je ogen openen en misschien helpt het je om toch voor je huwelijk te kiezen. En voor jezelf.

Accepteer dat een huwelijk hard werken is

Sta ervoor open dat het heel goed is om allebei te werken aan jullie huwelijk. Elke dag weer. Getrouwd zijn is niet een staat van ‘zijn’, het is een ‘work in progress’. Het is letterlijk werken. Negeer de problemen die jullie hebben niet, maar bespreek ze en werk aan ze voordat ze exploderen. Behandel je partner elke dag alsof je nog aan het daten bent. Merk de kleine dingen op die je aantrekkelijk vond in het begin en geniet elke dag van elkaar: neem ze niet voor lief.

Accepteer dat je partner niet zal veranderen

Veel getrouwde stellen bekritiseren elkaar. Vaak geloven ze dat de ander wel zal veranderen. Let goed op: dit gebeurt niet. Niet als de partner dat niet zelf wilt. Besluit nog voor je een relatie met iemand aangaat of je met diegene wilt zijn, precies hoe diegene is.

Kies iemand die het met jou eens is over financiële zaken

Geldzaken zijn de grootste reden waarom koppels scheiden. Praat hierover, schuif het niet van je af. Hiermee voorkom je teleurstellingen in de toekomst. En een eventuele scheiding!

Spreek af om samen te groeien

Leer samen, volg dezelfde cursussen, doe alles samen dat belangrijk is voor en in jullie relatie. Word het eens met elkaar over opvoeding, over religie, hoe jullie je geld willen spenderen. Zo hebben jullie dezelfde informatie en kunnen jullie het niet met elkaar verwarren.

Ga af en toe samen naar een relatietherapeut

Dit is NIET iets om je voor te schamen! En het is ook geen falen. Zie het als een fijne mogelijkheid om te werken aan jullie communicatie.

Spendeer in ieder geval 1 dag per week samen

Een sterke relatie onderhouden betekent dat je tijd samen nodig hebt. Blijf eens een ochtend in bed en praat met elkaar. Knuffel met elkaar. Doe de deur op slot, kinderen mogen er even niet bij.

Deel een hobby

Je hoeft niet alle hobbies samen te delen, maar het is belangrijk om de meesten te delen omdat deze ons blij en gelukkig maken. Kijk samen films, maak muziek samen. Ga samen rennen of dansen.

Douche samen of neem samen een bad

Installeer dan wel even een kraan met dubbele kop, anders raken jullie misschien alsnog geïrriteerd. Het is een goede manier om te relaxen, en trouwens, je moet toch ook schoon worden? Dan kunnen jullie dat net zo goed samen doen!

Stop nooit met seks!

Blijf elkaar aanraken en blijf elkaar op die manier liefhebben. Jullie zijn allebei mens met een behoefte naar seks. Vind dit dan ook bij elkaar! Ook al ben je moe, doe het dan alsnog!

Het gras is niet groener aan de overkant

Dat lijkt soms zo…. Maar het is niet zo. Het kan heel verleidelijk zijn om op zoek te gaan naar een nieuw en interessant persoon, maar ook deze persoon heeft eigen gebreken. Het is het echt niet waard. Wees blij met jouw partner en kies ervoor om elkaar gelukkiger te maken.

Als het heel zwaar wordt, herinner je dan dat jullie hebben gezworen bij elkaar te zijn, in goede en minder goede tijden. Goede tijden zullen altijd weer terugkomen als jullie de minder goede tijden samen doorkomen.

 

Tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline

Bron: Mindbodygreen

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten