Burgers op tafel zetten die behalve lekker, ook nog eens erg gezond zijn! Makkelijk te maken, je kinderen zullen het verschil niet merken, die zien alleen het resultaat: Burgers!
Ingrediënten:
- 500 gram zwarte linzen (beluga)
- 4 grote eieren of ei vervanger (chiazaad met water)
- 1/2 theelepel keltisch zeezout
- 125 gram kikkererwtenmeel
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel ghee of kokosolie
- eventueel kruiden naar wens (koriander, komijn)
- peper en zout
- rauwkost die de kids lekker vinden, zoals sla, tomaat, komkommer, radijs
Bereiding:
- Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg pas de laatste 5 minuten het zout erbij, om kapot koken te voorkomen. Houd ongeveer 1/4 van de linzen apart als ze gekookt zijn
- Doe 3/4 van de linzen, de eieren en het zout in een foodprocessor of blender. Pureer totdat je een mengel hebt dat op hummus lijkt
- Giet het in een kom, schep de gesnipperde ui erdoor en het kikkererwtenmeel en de rest van de linzen
- Laat het mengsel even staan totdat het meel goed opgenomen is. Is het nog te dun, doe er dan nog wat meel bij. Is het te droog, dan kun je nog een ei of wat water toevoegen.
- Verwarm een grillpan op half vuur en bak 4 porties tegelijk in de ghee of kokosolie. Bak de burgers goudbruin en keer dan om. Houd ongeveer 7 minuten per kant aan
- Haal de burgers uit de pan en snijd ze aan de platte kant door midden – je gebruikt ze als een broodje. Vul ze met wat je maar wilt, bijvoorbeeld tomaat, komkommer, een lente-uitje, avocado of hummus.
Geniet samen met je kinderen van deze gezonde burgers!
Tekst: Hanneke de Haas voor Viv Online
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
29 december 2017
De anti-kater pil
8 september 2015
Healthy Kids
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
17 juli 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –