Burgers op tafel zetten die behalve lekker, ook nog eens erg gezond zijn! Makkelijk te maken, je kinderen zullen het verschil niet merken, die zien alleen het resultaat: Burgers!
Ingrediënten:
- 500 gram zwarte linzen (beluga)
- 4 grote eieren of ei vervanger (chiazaad met water)
- 1/2 theelepel keltisch zeezout
- 125 gram kikkererwtenmeel
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel ghee of kokosolie
- eventueel kruiden naar wens (koriander, komijn)
- peper en zout
- rauwkost die de kids lekker vinden, zoals sla, tomaat, komkommer, radijs
Bereiding:
- Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg pas de laatste 5 minuten het zout erbij, om kapot koken te voorkomen. Houd ongeveer 1/4 van de linzen apart als ze gekookt zijn
- Doe 3/4 van de linzen, de eieren en het zout in een foodprocessor of blender. Pureer totdat je een mengel hebt dat op hummus lijkt
- Giet het in een kom, schep de gesnipperde ui erdoor en het kikkererwtenmeel en de rest van de linzen
- Laat het mengsel even staan totdat het meel goed opgenomen is. Is het nog te dun, doe er dan nog wat meel bij. Is het te droog, dan kun je nog een ei of wat water toevoegen.
- Verwarm een grillpan op half vuur en bak 4 porties tegelijk in de ghee of kokosolie. Bak de burgers goudbruin en keer dan om. Houd ongeveer 7 minuten per kant aan
- Haal de burgers uit de pan en snijd ze aan de platte kant door midden – je gebruikt ze als een broodje. Vul ze met wat je maar wilt, bijvoorbeeld tomaat, komkommer, een lente-uitje, avocado of hummus.
Geniet samen met je kinderen van deze gezonde burgers!
Tekst: Hanneke de Haas voor Viv Online
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
25 maart 2015
De vetfluisteraar
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
11 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –