Burgers op tafel zetten die behalve lekker, ook nog eens erg gezond zijn! Makkelijk te maken, je kinderen zullen het verschil niet merken, die zien alleen het resultaat: Burgers!

Ingrediënten:

  • 500 gram zwarte linzen (beluga)
  • 4 grote eieren of ei vervanger (chiazaad met water)
  • 1/2 theelepel keltisch zeezout
  • 125 gram kikkererwtenmeel
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel ghee of kokosolie
  • eventueel kruiden naar wens (koriander, komijn)
  • peper en zout
  • rauwkost die de kids lekker vinden, zoals sla, tomaat, komkommer, radijs

Bereiding:

  • Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg pas de laatste 5 minuten het zout erbij, om kapot koken te voorkomen. Houd ongeveer 1/4 van de linzen apart als ze gekookt zijn
  • Doe 3/4 van de linzen, de eieren en het zout in een foodprocessor of blender. Pureer totdat je een mengel hebt dat op hummus lijkt
  • Giet het in een kom, schep de gesnipperde ui erdoor en het kikkererwtenmeel en de rest van de linzen
  • Laat het mengsel even staan totdat het meel goed opgenomen is. Is het nog te dun, doe er dan nog wat meel bij. Is het te droog, dan kun je nog een ei of wat water toevoegen.
  • Verwarm een grillpan op half vuur en bak 4 porties tegelijk in de ghee of kokosolie. Bak de burgers goudbruin en keer dan om. Houd ongeveer 7 minuten per kant aan
  • Haal de burgers uit de pan en snijd ze aan de platte kant door midden – je gebruikt ze als een broodje. Vul ze met wat je maar wilt, bijvoorbeeld tomaat, komkommer, een lente-uitje, avocado of hummus.

Geniet samen met je kinderen van deze gezonde burgers!

Tekst: Hanneke de Haas voor Viv Online