Als je een eigen moestuin hebt, dan kun je rond deze tijd al radijsjes, rucola en pluksla oogsten. Deze frisse, koolhydraatarme lentegroenten vind je nu ook volop in de winkel. Daarmee maak je in een handomdraai deze drie lekkere lentesalades:
Lentesalade met rucola
Vier de frisse smaken en kleuren van de lente met deze gemakkelijke salade. Naast rucola bevat deze salade ook nog knapperige radijsjes, heldergroene asperges, frisse munt, romige pistachenootjes en zacht zoete doperwtjes. Geniet ervan!
Ingrediënten voor 4 porties:
– 2 kopjes rucola
– 1 kop groene asperges, in stukjes gesneden
– 1/2 kopje doperwten
– 1/2 kop radijsjes, in plakjes gesneden
– 1/2 kopje verse muntblaadjes, grof gehakt
– 1/4 kop pistachenoten, grof gehakt
– Sap van 1/2 citroen
– 1 eetlepel olijfolie
– 1/4 theelepel zeezout (het liefst Keltisch zeezout)
– 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
Bereiding (15 min):
1. Doe de asperges en doperwten in een steelpan en voeg wat water toe. Breng het geheel aan de kook en laat de groenten ongeveer 1 minuut koken.
2. Haal de pan van het vuur, giet de groenten af en doe de asperges en doperwten in ijskoud water. Laat ze even afkoelen en giet af.
3. Doe de asperges, doperwten, rucola, radijs, munt en pistachenoten in een slakom.
4. Klop in een andere kom het citroensap, olijfolie, zout en peper tot een dressing.
5. Giet de dressing over de salade en gooi even om om te mengen. Je lentesalade is klaar om te serveren!
Salade met gemengde pluksla
Niets lekkerder dan een salade van vers geplukte sla uit je eigen moestuin (of gemakkelijk uit de supermarkt). Deze salade is heerlijk licht en fris door toevoeging van rode ui en citroen. Sinaasappel geeft een zomers tintje aan het geheel.
Ingrediënten voor 4 porties:
– 4 grote handen pluksla
– 1 sinaasappel
– sap van 1/2 sinaasappel
– sap van 1/2 citroen
– 1/2 kleine rode ui, fijngehakt
– 1/4 kop extra vierge olijfolie
– 1/8 theelepel fijn zout (het liefst Himalaya-zout of Keltisch zeezout)
– Half kopje walnoten, geroosterd
– 1/3 kop zwarte olijven, ontpit
Bereiding (10 min):
1. Meng in een middelgrote kom het sap van 1/2 sinaasappel, het citroensap, de meeste rode ui, olijfolie en het zout. Proef en voeg eventueel meer zout of citroensap toe.
2. Schil de overgebleven sinaasappel en snijd deze in partjes. Verwijder alle pitten.
3. Doe de gewassen en gedroogde pluksla in een grote kom en giet er een flinke scheut dressing over. Gooi de salade even om, zodat de dressing en de sla goed mengen.
4. Voeg de sinaasappel en walnoten toe als toppingen en garneer met de resterende rode ui en olijven. Leuk met een paar blaadjes goudsbloem eroverheen.
LEES OOK: Dit zijn de 15 voedingssoorten die bijdragen aan een mooie platte buik.
Salade met radijs
Radijsjes groeien op iedere grondsoort en ze zijn snel rijp. Ideaal om in je (moes)tuin te zaaien. Van deze lekkere, koolhydraatarme groente maak je in een handomdraai een pittig-frisse salade met avocado, lente-uitjes, limoensap en geoosterde oregano.
Ingrediënten voor 4 porties:
– ½ kop radijsjes
– 1 rijpe avocado
– 2 lente-uitjes
– ¼ theelepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel vers limoensap
Bereiding (10 min)
1. Snijd de radijsjes en lente-uitjes in dunne plakjes.
2. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit beide avocadohelfte en snijd dit in stukjes.
3. Rooster de oregano op middelhoog vuur in een kleine koekenpan ongeveer 2 tot 3 minuten, tot hij begint te geuren. Roer vaak om aanbranden te voorkomen.
4. Meng in een kom de avocado, radijs, lente-uitjes, limoensap en geroosterde oregano. Eet smakelijk!
Welke recepten maak jij met typische lentegroenten? Deel het hieronder in de reacties!
Tekst: Annemiek Puur Figuur
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
4 oktober 2017
Help mij water drinken
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
31 maart 2015
Gifvrij eten
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
18 augustus 2015
Slanke salade
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
1 februari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –