Vandaag weer een nieuwe ‘eetdagboek review’ van Evelien! Margriet stuurde ons de volgende mail: ‘Ik heb eigenlijk pas 2 dagen geleden jullie site ontdekt en ben nu al super enthousiast! Ik heb inmiddels al 2 receptjes gemaakt, lekker! Ik wil heel graag feedback op mijn eet-patroon. Ik probeer zoveel mogelijk vers en zonder E-nummers te eten, maar dat lukt niet altijd’.

Evelien is aan de slag gegaan en heeft het eetdagboekje van Margriet gelezen en beoordeeld. Benieuwd? Je lees hem hieronder!

Dag 1 | donderdag
Ontbijt: Havermout met appel en kaneel en water uit de oven
Lunch: de salade van veldsla, spinazie, feta, champignons en ui van de site
Tussendoor: appel met kaneel
Avondeten: een harde witte bol met 1 gekookt ei, een witte bolletje met pindakaas

Ik drink alleen maar water en rooibosthee.

Dag 2  |  vrijdag
Ontbijt: havermout met ongezoete amandelmelk
Tussendoor: 2 rijstewafels met nutella en banaan
lunch: 2 eier muffins volgens het recept van de site
Diner: burito’s

En weer alleen maar water en rooibosthee gedronken.

—————————————————————————————————————

Review Evelien Blom

Wat leuk dat je zo enthousiast bent over Vivonline en onze recepten uitprobeert!

Wat me opvalt is dat je op dag 2 geen rauwkost en groente op hebt, probeer dit wel iedere dag te doen en varieer hier lekker mee. Hier zitten de meeste vitamines en mineralen in. Verder zou je tussen je lunch en diner of na het avondeten ook nog wel een tussendoortje mogen. Neem dan bijvoorbeeld een handje ongezouten, ongebrande noten (voor de goede vetten), een bakje kwark of yoghurt, een avocado of lekker rauwkost. De burrito’s zijn op zich niet verkeerd, wanneer je tarwe goed kunt verdragen – vul ze met veel groente en bijvoorbeeld (biologische) kip en wees zuinig met sausjes. De nutella bevat veel suiker, dus deze zou je kunnen vervangen door bijvoorbeeld tahin (notenpasta ipv pindakaas). Water en rooibosthee gedurende de dag zijn super!
Probeer de witte bollen eens te vervangen voor bruin volkorenbrood, speltbrood of rijstwafels.

Wil je ook zo’n review ontvangen? Mail ons dan twee dagen van jouw eetdagboekje via info@vivonline.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten