Vivian is het boegbeeld voor gezond en bewust leven! Ze houdt van mooie, eerlijke producten die goed zijn voor jouw lichaam. Om zo de hele dag te kunnen bruisen van energie. De redactie van VivOnline vroeg onze frontvrouw om wat rijstadvies. Rijst is een goed idee, maar waarom eigenlijk?

153962.660x280
Mijn advies? Kies niet altijd voor tarwe, maar ook eens voor zilvervliesrijst! Zilvervliesrijst is het volkorenbrood onder de rijstsoorten. De rijstkorrels bevatten nog hun vliesjes, die op hun beurt weer veel vezels bevatten en zorgen voor een verzadigd gevoel. Maar 1 op de 10 Nederlanders eet voldoende voedingsvezels en dat terwijl vezels super belangrijk zijn.

Waarom?

  1. Vezels vertragen de gang van het voedsel door je darmen, waardoor je bloedsuikerspiegel langzamer stijgt en daalt. Dit voorkomt de zogenoemde suikerpiek, waarbij je snel veel energie hebt maar ook snel weer minder en je je moe voelt.
  2. Vezels zorgen ervoor dat je langer geen trek hebt. Vooral handig als je wilt afvallen of op je gewicht wil letten.
  3. Vezels bevorderen de stoelgang. Ze verteren niet in je lichaam en verlaten het lichaam weer via de ontlasting. In je darmen nemen die vezels vocht op en dit werkt gunstig op je stoelgang.

Nog beter: Zilvervliesrijst aangevuld met spelt en quinoa. Dus nog meer gezonde vezels van spelt en de quinoa bevat eiwitten die het nog voedzamer maken.

Vivians Rijstadvies wordt je aangeboden door Lassie

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten