Een lekkere burger eten is voor veel kinderen echt een feest. Vooral in combinatie met frietjes en lekkere sauzen. Maar omdat de meeste burgers veel vet bevatten – zeker die uit de fastfoodrestaurants – zijn ze de laatste jaren een beetje in het verdomhoekje geraakt. Jammer, want een burger kan namelijk ook hartstikke gezond zijn! Gelukkig zijn er steeds meer gezonde alternatieven van burgers op basis van bijvoorbeeld groenten of vis. Maar wat restaurants kunnen, dat kun jij thuis ook. Dit recept voor zalmburgers is makkelijk, bevat gezonde vetten, en is een feest voor je kids: gegarandeerd succes! 

Zalmburgers

Ingrediënten:

1 limoen

600 gram zalmfilet

½ eetlepel Japanse sojasaus (groene dop)

1 handje bieslook (fijngesneden)

3 eetlepels boekweitmeel

2 eetlepels kokosolie extra vierge

Bereiding

  1. Hak de helft van de zalmfilet fijn in een keukenmachine en snijd de andere helft in kleine blokjes, zodat de structuur goed is om er een burger van te maken
  2. Doe de zalm in een grote kom. Voeg naar smaak sojasaus, limoenrasp, bieslook, zout en peper toe
  3. Meng het geheel goed door elkaar en vorm 4 burgers. Wentel deze door het meel en klop ze af
  4. Bak de burgers aan beide kanten 2 tot 3 minuten in de olie gaar
  5. Leg op een bord met komkommer en serveer met limoenmayonaise.

Tip: wil je de burgers nóg steviger maken, dan kun je de ingrediënten aanvullen met 1 zoete aardappel en eventueel nog een handje quinoa. Dat geeft het net iets meer bite, en heb je bovendien meteen een compleet gerecht op tafel!

Eet smakelijk!

Tekst: Blogger Juliette – Ms. Jules voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten