Iedere ouder wil zijn of haar kinderen natuurlijk zo goed mogelijk opvoeden: vol liefde, aandacht en geduld. In de praktijk valt het niet mee om altijd maar kalm en begripvol te blijven. Van dreinende peuters tot opstandige pubers: iedere leeftijd brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Susan Stiffelman geeft in Opvoeden in het NU praktische oefeningen en tips om op een andere, meer mindful manier met kinderen om te gaan. De basis is van Eckhart Tolle: wees in het nu en heel bewust bij je kinderen.

Kinderen houden je een spiegel voor, een dijk van een cliché, maar daarom niet minder waar. Zodra je dat erkent, kun je je eigen onbewuste patronen gaan herkennen én overwinnen. Opvoeden in het NU laat ouders zien hoe zij het ouderschap op deze manier kunnen transformeren tot een spirituele oefening. Susan Stiffelman en Eckhart Tolle dragen strategieën aan die helpen om bewuster om te gaan met de ups en downs die opvoeden nu eenmaal met zich meebrengen.  Ze beschrijven de kwaliteiten die je als ouder nodig hebt om kinderen op te voeden tot volwassenen die bewust, zelfverzekerd en zorgzaam zijn. En leren je uiteindelijk de praktische hulpmiddelen die zij aanreiken te gebruiken om op te voeden in het NU, door te antwoorden met flexibiliteit en bewuste keuzes in plaats van te reageren uit frustratie, woede of angst. Het boek staat vol tips en oefeningen die je direct en makkelijk kunt toepassen. Ook de vele en herkenbare praktijkvoorbeelden maken het boek toegankelijk.

Over ‘Een Eckhart Tolle Uitgave’

De kracht van het Nu staat al sinds de verschijning 15 jaar geleden op eenzame hoogte in de bestsellerlijsten. Wat voor veel mensen echter moeilijk blijft, is hoe zij de inzichten van Eckhart Tolle kunnen vertalen naar het dagelijks leven. De serie Een Eckhart Tolle Uitgave geeft handvatten om dit wel te doen. Opvoeden in het Nu is het eerste deel in de serie. In ieder deel heeft Eckhart Tolle een flink aandeel in redactie en voorwoord.

Winnen

Wil jij een exemplaar winnen? Reageer dan op de VivOnline Facebook onder de post betreft dit boek met jouw beste opvoed-tip. We maken maandag 23 november, na 12:00 uur de winnaar bekend!

Kun je niet wachten? Het boek is al via Bol te koop!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten