Je kindje is er en iedereen wil op kraambezoek komen om hem of haar te bewonderen. Dat eeuwige beschuit met muisjes kennen we nu wel. En bovendien bedenken we graag een gezond(er) alternatief voor de mooie blauwe maar suiker rijke muisjes.. Daarom hebben wij een leuke variant hierop: dadel noten reepjes. Mét blauw lintje in dit geval, speciaal voor baby James. Leuk, lekker én gezond.

Dadel-noten reepjes met blauw lintje
Ingrediënten – 8 repen

* 120 gr gedroogde abrikozen

* 80 gr zachte dadels

* 2 handjes walnoten

* 2 handjes pecannoten

* 2 el havermout

* 2 el pompoenpitten

* 2 el hennepzaad

* 1 el chiazaad

Bereiding

Meng de dadels en abrikozen fijn in de keukenmachine, doe het mengsel in een kom. Hak de noten en pompoenpitten grof, voeg toe aan het dadel-abrikozenmengsel. Voeg het chiazaad, hennepzaad en de havervlokken toe en kneed het geheel tot een grote bal. Bekleed een ovenschaal of (brownie)bakvorm met bakpapieren verdeel het mengsel over de vorm (let op: het geheel goed gelijkmatig verdelen en aandrukken). Laat het geheel 2 uurtjes opstijven in de koelkast. Haal de vorm uit de koelkast en snijd in repen. Et voila, een prachtige en gezonde geboorte traktatie voor deze bijzondere levensgebeurtenis!

Bron: www. http://dayennefoodblog.com/

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten