“Mama, ik wil geen groente”, “papa, ik lust het niet”. Komen deze uitspraken je bekend voor? Je bent niet de enige. Voor veel ouders is het een hele opgave om hun kind elke dag een gezonde maaltijd voor te schotelen.
Gezond koken
Maar gezond koken voor de kinderen is heel goed mogelijk. Voor veel recepten is het ook helemaal niet nodig om goed te kunnen koken. Ben je al een tijdje op zoek naar een simpel, lekker en voedzaam gerecht voor je kind? We hebben het voor je gevonden!
Zachte wortel rösti (genoeg voor 8 rondjes)
Ingrediënten
250 gram wortels
50 gram gezouten cashewnoten
30 gram kastanjemeel, boekweitmeel of kikkererwtenmeel
2 eieren
kokosolie of extra vierge olijfolie
peper
Hoe maak je het?
Rasp de wortelen met de hand of maak ze fijn in een keukenmachine. Hak de cashewnoten in kleine stukjes en voeg wat peper toe. Meng alles vervolgens door elkaar.
Kluts de eieren en meng dit met het meel. Voeg dan de twee mengsels bij elkaar, verwarm de olie in de koekenpan en leg met een lepel bolletjes beslag neer. Druk deze uit tot een platte cirkel. Bak de schijfjes 3 minuten per kant. In een normale koekenpan kun je 4 rondjes tegelijk bakken.
Verwarm de oven even voor en leg de gebakken rösti erin. Je houdt ze warm en knapperig terwijl je de rest bakt. Erg lekker in combinatie met wat quinoa of heerlijk als een koude lunch voor school.
En dan nog onze gouden tip: maak het eten leuk en betrek je kinderen bij het hele proces. Succes!
Tip van Healthy Habits by Judith
Macaroni van volkoren rijst
Een heerlijke vervanger voor ‘gewone’ macaroni en ook nog eens veel gezonder
Macaroni is met twee kleine kinderen, bij ons thuis één van de favorieten die wekelijks op het menu staat. Er zijn verschillende ‘gezondere’ soorten te koop dan de gewone ‘witte’ pasta, zoals bijvoorbeeld de meergranen en volkoren versie. Deze zijn echter wel allemaal gemaakt van harde tarwe (gluten dus). In mijn altijddurende zoektocht naar betere en lekkere voeding, stuitte ik op een gezondere , glutenvrije en betaalbare vervanger: Volkoren rijst macaroni. Bij de biologische winkel zijn er verschillende merken te koop, waaronder Consenza, en Rizopia. De producten staan bij de glutenvrije producten en niet in het vak van de pasta’s.
Tip van onze juice specialist en mama Regina.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
10 juli 2015
Voeding met Viv
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
9 april 2014
Ontzuren met thee
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
9 november 2014
Herfstige salade
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
16 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –