“Mama, ik wil geen groente”, “papa, ik lust het niet”. Komen deze uitspraken je bekend voor? Je bent niet de enige. Voor veel ouders is het een hele opgave om hun kind elke dag een gezonde maaltijd voor te schotelen.

Gezond koken

Maar gezond koken voor de kinderen is heel goed mogelijk. Voor veel recepten is het ook helemaal niet nodig om goed te kunnen koken. Ben je al een tijdje op zoek naar een simpel, lekker en voedzaam gerecht voor je kind? We hebben het voor je gevonden!

Zachte wortel rösti (genoeg voor 8 rondjes)

Ingrediënten

250 gram wortels

50 gram gezouten cashewnoten

30 gram kastanjemeel, boekweitmeel of kikkererwtenmeel

2 eieren

kokosolie of extra vierge olijfolie

peper

Hoe maak je het?

Rasp de wortelen met de hand of maak ze fijn in een keukenmachine. Hak de cashewnoten in kleine stukjes en voeg wat peper toe. Meng alles vervolgens door elkaar.

Kluts de eieren en meng dit met het meel. Voeg dan de twee mengsels bij elkaar, verwarm de olie in de koekenpan en leg met een lepel bolletjes beslag neer. Druk deze uit tot een platte cirkel. Bak de schijfjes 3 minuten per kant. In een normale koekenpan kun je 4 rondjes tegelijk bakken.

Verwarm de oven even voor en leg de gebakken rösti erin. Je houdt ze warm en knapperig terwijl je de rest bakt. Erg lekker in combinatie met wat quinoa of heerlijk als een koude lunch voor school.

En dan nog onze gouden tip: maak het eten leuk en betrek je kinderen bij het hele proces. Succes!

Tip van Healthy Habits by Judith

 

Macaroni van volkoren rijst

Een heerlijke vervanger voor ‘gewone’ macaroni en ook nog eens veel gezonder

Macaroni is met twee kleine kinderen, bij ons thuis één van de favorieten die wekelijks op het menu staat. Er zijn verschillende ‘gezondere’ soorten te koop dan de gewone ‘witte’ pasta, zoals bijvoorbeeld de meergranen en volkoren versie. Deze zijn echter wel allemaal gemaakt van harde tarwe (gluten dus).  In mijn altijddurende zoektocht naar betere en lekkere voeding, stuitte ik op een gezondere , glutenvrije en betaalbare vervanger: Volkoren rijst macaroni. Bij de biologische winkel zijn er verschillende merken te koop, waaronder Consenza, en Rizopia. De producten staan bij de glutenvrije producten en niet in het vak van de pasta’s.

Tip van onze juice specialist en mama Regina.

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten