Interview met Vivian over gezond eten en hoe je dit doet met kinderen.
Gezond eten is in, maar hoe doe je dat in de praktijk? Ik deed een interview voor fabulous mama & family en gaf hierbij mijn tips en trucs voor gezond eten mét kinderen.
Wat is jouw visie op eten?
“Ik eet zo puur en onbewerkt mogelijk. Dat betekent in de praktijk dat ik zuiver biologisch eet, met zo min mogelijk suiker, gluten en E-nummers.”
Wat betekent gezond eten voor jou?
“Eigenlijk alles. Ik zou willen dat ik eerder had geweten hoeveel verschil het maakt voor je lichaam. Dan had ik Day vanaf haar geboorte al volgestopt met avocado en groentesappen. Ik heb een tijd lang echt niet lekker in mijn vel gezeten; niet fit, wat dikker, maar ook geestelijk en lichamelijk niet in balans. Dat is nu weg. Neem iets simpels als een opgezwollen buik. Die had ik vroeger heel vaak. Sinds ik geen gluten meer eet, is dat over. Zo makkelijk kan het zijn.”
Waar bestaat jouw ontbijt uit?
“Ik begin mijn dag altijd met een shake. Daarin doe ik een bladgroente of kool, zoals boerenkool, een fruitsoort, zoals blauwe bessen en/of banaan, en kokoswater. Ook voeg ik een schep plantaardig eiwitpoeder toe en een superfood, zoals chiazaad en bijenpollen. Verder eet ik om elf uur vaak een bordje havermout met amandelmelk en kokosvet.”
Dat klinkt als heel veel werk.
“Valt reuze mee. Het is meer een kwestie van wennen. Superfoods bestel je heel makkelijk online en als je zorgt dat je die standaard in huis hebt, zit je al goed. Verder heeft iedereen denk ik wel groenten en fruit in huis. Even in de blender en klaar. Wat je ook kunt doen, is de shake meenemen voor ’s middags, als je ‘s morgens geen tijd hebt om hem op te drinken. ’s Avonds eten we net als anderen. Groenten met een kippetje, bijvoorbeeld, of vis met zoete aardappelen.”
En hoe doe je dat met Day?
“Ik ben me echt heel bewust van wat ze eet. Natuurlijk laat ik ook wel wat dingen toe. Zoals leverworst, daar is ze gek op, maar verder probeer ik altijd gezonde keuzes voor haar te maken. Het hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Zo krijgt ze altijd iets gezonds mee naar school, komkommer, worteltjes met humus en soms een beetje pasta pesto. Dat vindt ze heerlijk. Als je het ’s avonds klaarmaakt, heb je daar ‘s ochtends geen omkijken meer naar. Verder let ik er heel erg op dat ze per dag twee stuks fruit binnenkrijgt. Daar beginnen we ’s ochtends al mee. Snoepen doet ze ook best, hoor, maar dan liefst van de biologische winkel of een stukje pure chocolade. Dat is echt een kwestie van wennen. Melkchoco-lade lust ze nu niet eens meer.”
Wat zijn jouw instaptips?
“Begin met het luisteren naar je lichaam, want elk lichaam is anders en reageert anders op bepaalde voedingsstoffen. Wanneer heb je bijvoorbeeld last van een opgezette buik? Is dat elke keer na het eten van een broodje? Je zult zien dat als je brood voor speltbrood verwisselt, je al verandering ziet. Kijk verder vooral naar waar je makkelijk gezondere keuzes kunt maken, zonder dat je je hele leven hoeft om te gooien. Eet je veel pasta? Vervang deze dan door speltpasta of glutenvrije pasta. Eet je veel rijst, vervang deze dan door zilvervliesrijst. En probeer waar het kan geen pakjes te gebruiken, maar kies voor versgemaakt. Denk aan de voorverpakte toetjes voor kinderen. Veel beter kun je wat yoghurt of sojayoghurt blenderen met bijvoorbeeld blauwe bessen. En soms bak ik voor Day een appel met kaneel in de pan.”
Wat is jouw grootste ontdekking?
“Kokosvet. Ik doe er werkelijk alles mee: bakken, gebruiken als toevoeging bij de havermout… Het is een stuk gezonder dan boter of olijfolie.”
Ben je benieuwd naar het hele artikel? Klik dan hier.
Wil je nog meer lezen over gezond eten mét kinderen? Lees dan verder in dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
9 augustus 2015
Herman over bonen
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
15 februari 2017
FRIET
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
14 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –