Het is maandag, het begin van de week. Ook de dag waarop er weer een eetdagboekje wordt beoordeeld. Wij stellen je voor, Tamara van Holland:
‘Mijn naam is Tamara en ik ben 28 jaar. Dagelijks fiets ik zo’n 20 km naar mijn werk en daarnaast doe ik aan wielrennen en hardlopen. Ik eet volledig -geraffineerde- suikervrij, veel biologisch en probeer e-nummers te vermijden. Verder volg ik de opleiding Voedingstherapie: de interesse naar gezond, volwaardig en bewust eten is er dus zeker’.

Evelien heeft haar eetdagboekje van twee dagen beoordeeld. Lees hieronder het resultaat.

Dag 1

Ontbijt
Vandaag staat er een flinke fietstocht op het programma, dus een stevig ontbijt is wel zo fijn. Ik eet een zuurdesemboterham met 2 eieren en een dikke smoothie met 1/2 avocado, 6 diepvriesblokjes spinazie, 2 dadels, 2 el carobe, 1 banaan, een scheut amandelmelk en 1 el lijnzaadolie.

Ik vul 2 bidonnen voor onderweg met 1/2 kokoswater en 1/2 water.

Tussendoor
Een plak zelfgemaakte wortel/gembercake.

Lunch
Op de helft, 36km, van m’n toertocht kom ik aan bij m’n vader voor de lunch. Hij heeft lekker vers zuurdesembrood gehaald en rosbief. Ik eet 3 boterhammen met rosbief.

Tussendoor
Op de fietsrit (van weer 36km) naar huis eet ik nog een reep van Just Nuts. ‘s Middags bak ik chocolade/kikkererwten/courgette-koekjes en eet er 3 van op.

Diner
Ik eet een zelfgemaakte pizza met paprika, pastasaus (biologische saus met basilicum), artisjokharten, courgette, Italiaanse kruiden en zalm. 

Tussendoor drink ik water.

———————————————————————————————————

Dag 2

Ontbijt
Ik start met een bakje havermout met lijnzaad, 2 vijgen, bijenpollen, kaneel, een banaan en 2 kiwi’s.

Tussendoor
Een blauwe bessen-muffin. Suikervrij, off course.

Lunch
Het is warm vandaag dus het wordt een frisse lunch van kwark, muesli, een peer en citroen.

Tussendoor
Een rijstwafel met hummus

Diner
Een lekker maaltje van mihoen, biefstuk, taugé, peultjes, paprika en home made pindasaus van bio-pindakaas, kookroom Tamari, gember en koriander.

Tussendoor drink ik groene thee, water en Spa rood.

———————————————————————————————————

Review van Evelien

Wat een mooi eetdagboek! Je fietst en sport erg veel, dus goed om te zien dat je voldoende koolhydraten eet. Havermout en zuurdesembrood zijn uitstekende keuzes. Eet je ook weleens quinoa? Leuk voor de afwisseling, te gebruiken als ontbijt, lunch en diner, een goede koolhydraatbron en tevens boordevol eiwitten, wat je spieren ondersteunt in het sporten.

Leuk ook om te zien dat je gebruik maakt van superfoods, kruiden en biologische producten. Ik denk dat je voor suikervrij kokoswater kiest, heel goed, want dat hydrateert lekker. Wat me opvalt is dat je erg veel aan cardio doet (20 km per dag fietsen naar werk en dan ook nog wielrennen en hardlopen). Te veel cardio kan ervoor zorgen dat je te veel van het ”stresshormoon” cortisol aanmaakt. Dit hormoon belemmert de vetverbranding en wanneer er lange tijd te veel cortisol aangemaakt wordt, kan dit lijden tot een bijnieruitputting. Ik zou je aanraden om een deel van je cardio om te ruilen voor krachttraining en wanneer je cardio doet, kies dan voor een interval training van maximaal een uur. Nogmaals, qua eten perfecte keuzes en zorg ervoor dat je genoeg eet met al dat sporten. Veel succes en plezier met je opleiding!

Wil je ook zo’n review van Vivian of Evelien ontvangen? Mail ons dan twee dagen van jouw eetdagboekje via info@vivonline.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten