Het voorjaar is al lang en breed begonnen en dat betekent: rabarber! Rabarber wordt in Nederland niet meer zo veel gegeten als vroeger. Waarom, vragen wij ons af? Deze vergeten groenten is namelijk erg veelzijdig, gezond en ook nog eens ontzettend lekker. Tijd om de voordelen en ideeën voor gerechten op een rijtje te zetten!
De voordelen van Rabarber
Deze mooie rode stengels zitten vol vitaminen en mineralen. Denk aan calcium, kalium, natrium, magnesium en vitamine A, B1, B2, B6 en B11. Daarnaast bevat het ook veel vezels en heeft het een positieve invloed op de spijsvertering en de darmwerking. Bij een kleine hoeveelheid, werkt de groente ook eetlustopwekkend en maagversterkend. Zijn jullie al overtuigd? Wij wel!
Wel even opletten: net als bietjes en spinazie bevat rabarber oxaalzuur. In hoge dosis is dit niet goed voor je en je zou er vergiftigingsverschijnselen van kunnen krijgen. Zolang je het met mate eet in een gevarieerd en gezond eetpatroon is er niks aan de hand!
Recepten
Rabarber is ontzettend veelzijdig en kan je gebruiken in verschillende gerechten. Denk aan smoothies en taarten. Een aantal tips op een rijtje:
1. Smoothies
Wij zijn er dol op! Maak een vullende ontbijtsmoothie met bijvoorbeeld rabarber, framboos en havermout of kies voor rabarber, aardbeien, amandelmelk en wat honing. Dat je deze groente zonder probleem bij je ontbijt kunt eten staat in elk geval vast. Tip: vervang de appel in dit heerlijke ontbijt receptje eens door rabarberrrr.. Gegarandeerd smullen!
2. Taarten
De groente is ook perfect geschikt als ingrediënt in een heerlijke zomerse taart of verwerkt in cakjes. Wat dacht je van een lekkere crumble? Of denk aan cupcakes met rabarber, mascarpone en een snufje vanille. Ook kun je er super lekkere compote van maken. Binnenkort zullen we wat heerlijke recepten met jullie delen: dus stay tuned!
Was jij al bekend met rabarber? Wat zijn jouw favoriete recepten?
Tekst: Eva van Buiten voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
11 september 2014
Eetdagboek review
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
9 juni 2016
Rode linzensoep
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
8 september 2015
Healthy Kids
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
30 september 2015
Glutenvrije maand
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
17 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –