Wil je helemaal in zomerse sferen wakker worden? Begin je dag dan met deze smoothie!

White Velvet Cashew Smoothie

In de ochtend wakker worden aan een wit strand, vol met palmbomen, dat geeft toch wel een ultiem zomers gevoel. Of het nou werkelijkheid is als je je gordijnen open doet, of dat je dit voor je ziet als je je ogen nog even dicht hebt… het maakt niet uit onder het genot van deze heerlijke romige, zoete, witte smoothie die daar perfect bij past. Cheers!

Ingrediënten

1 glas haver- of notenmelk
1 (bevroren) banaan
2 (medjool) dadels (vergeet niet de pit te verwijderen)
1 peer
1 handje cashewnoten
1 el chiazaad

Voeg alles samen in de blender en mix tot een gladde smoothie, giet in een mooi glas en stop er een kleurrijk rietje in. Dé perfecte combinatie van smaak en presentatie.

Waarom deze smoothie goed voor je is

Deze heerlijke, romige smoothie dankt zijn zoete en volle smaak met name aan de dadels. I love them! Als tussendoortje, maar je kunt ze ook in je smoothie gooien. Zo zouden dadels preventief werken tegen staar en blindheid, constipatie, kanker en verstopping. Naast deze gezondheidsvoordelen, zouden dadels ook werken als afrodisiaca. Wordt je wederhelft ook nog blij van deze challenge!

Wil je nog meer inspiratie voor lekkere smoothies? Bekijk dan dit recept van vorige week!

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten