‘Ik word erg blij van jullie website en de laatste tijd ook van de eetdagboekjes! Ik vind het altijd leuk om te lezen welke keuzes anderen maken, ik krijg er vooral heel veel ideeën door’. Zo begon Maud haar berichtje. En alleen daarvan werden wij al ontzettend blij. Vivian heeft haar eetdagboekje van twee dagen beoordeeld. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Dag 1  |  Woensdag
Ik start de dag met lauwwarm water met een halve citroen. Verder drink ik de hele dag water en (groene) thee. Ik drink een bakje zwarte koffie.
Ontbijt (9:30 uur) Havermout gekookt in water en een scheutje sojamelk, kaneel, een banaan, rauwe cacao poeder, beetje honing.
Tussendoor (11.30 uur) 500 ml versgeperste smoothie van de Albert Heijn. Ik maak mijn smoothies meestal zelf, maar zonder blender wordt dat lastig.
Lunch (14.00 uur) Italiaans omelet met Italiaanse roerbakgroente, twee eieren, peper, zout, scheutje sojamelk.
Tussendoor (16.30 uur) Zelfgebakken havermoutkoekjes van banaan, havermout en krenten.
Diner (18.00 uur) Quinoa, kipfilet gemarineerd met red curry kruiden van Jonnie de Boer, oosterse wok groente, scheutje kokosmelk.
Tussendoor (20.30 uur) Ik had een beetje trek, gelukkig had ik nog een zelfgebakken havermoutkoekje in mijn tas gestopt.

Dag 2  |  Donderdag
Ik start de dag met lauwwarm water met een halve citroen. Verder drink ik de hele dag water en groene thee.
Ontbijt (9.30 uur) Ovengebakken havermout met rood diepvriesfruit, scheutje sojamelk en kaneel.
Tussendoor (11.30 uur) Een appel met een eetlepel pindakaas.
Lunch (15.00 uur) Twee speltboterhammen met geitenkaas uit de oven, handje walnoten, handje rucola.
Tussendoor (niet) Ik heb laat geluncht en ik zat nog vol.
Diner (18.30 uur) In kokosolie gewokte kipfilet, lente ui, groene paprika, sperziebonen een stuk komkommer en een flinke eetlepel humus.

Als ik thuis ben gebruik ik altijd kokosolie om in te koken en maak ik bijna elke dag wel een (groene) smoothie. Ook gebruik ik dan meer superfoods zoals lijnzaad, chiazaad en gedroogd fruit.

————————————————————————————————————————————————

Review van Vivian

Wow chapeau Maud, een fantastisch eetdagboekje!
paar kleine tips;   sapjes  kun je het beste vers  maken en niet van de supermarkt. ( maar begrijp dat je dat ook het liefst doet)
Pas alleen op dat je niet teveel soyamelk drinkt dat kan de hormoonhuishouding in de war brengen. Wissel het lekker af met bijvoorbeeld amandel of rijstemelk. En probeer misschien tussendoor ook lekker veel groente tussendoor te eten. Succes en we zijn blij je te mogen inspireren.

Wil je ook zo’n review ontvangen? Mail ons dan twee dagen van jouw eetdagboekje via info@vivonline.nl