Ben jij ook zo dol op Matcha? Zo ja, goed nieuws. Je zult vast al bekend zijn met matcha latte. Maar nu hebben we ook 2 super lekkere ontbijtreceptjes voor je. Super simpel, snel klaar, heel lekker en gezond. Wat wil je nog meer?

Ben je nog niet bekend met matcha? Dan is het zeker de moeite waard om te proberen. De eerste keer is de smaak misschien even wennen (licht bitter). Maar weet je nog de eerste keer dat je koffie dronk….? Juist! Wij kunnen in elk geval niet meer zonder!

Wat is matcha ook alweer precies?

Matcha is een fijngemalen groene theepoeder. Het is gemaakt van een blad van een hoge kwaliteit dat bekend staat als Tencha. Deze poeder heeft in de afgelopen 900 jaar een grote rol gespeeld in de Japanse theeceremonies. Het staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen en zijn krachten om de concentratie te verhogen en de stofwisseling te verbeteren. Lees dit artikel nog even door voor alle gezondheidsvoordelen op een rij. Dan ben je zo overtuigd 😉

Ontbijtreceptjes

We hebben 2 fijne ontbijtrecepten met het matcha voor je. 1 koude variant en 1 warme variant. Kun je zelf kiezen waar je het meest zin in hebt!

Matcha chia (koud)

Dit heb je nodig:

een halve theelepel chiazaadjes
250 ml amandelmelk
2 theelepels matchapoeder
optioneel:
1 theelepel vanille extract
1 theelepel maple syrup

Roer alle ingredienten goed door elkaar heen. Je krijgt het allerlekkerste resultaat als je het geheel voor een uurtje of 2-3 (of liever: een nacht in de koelkast) laat staan. Kies als topping je lievelingsfruit en bijvoorbeeld wat amandelschaafsel. Genieten maar!

Matcha havermout

40 gram havermout
250 ml amandelmelk
2 theelepels matchapoeder
koud water
je favoriete fruit

Verwarm de melk in een pannetje en roer de havermout er doorheen tot het een papje is. Voeg in een apart kommetje het matcha poeder en het water samen. Roer goed door tot de klontjes eruit zijn. Voeg het daarna toe aan je havermout en roer nogmaals goed door. Top af met je favoriete fruit.

EXTRA GENIETEN?

Wil jij nog méér genieten van je ontbijt? Dan hebben we een hele leuke tip voor je. Met deze super mooie én duurzame kokos-kommetjes, maak je jouw ontbijt echt tot een pareltje.

Coco combo

BewarenBewaren

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten