Droom jij ook van een stralende huid en als het even kan van een slanker lichaam? Met deze tips kan je je droom in vervulling laten gaan.

Vermijd toegevoegde suikers in welke vorm dan ook

Suikers maken je in korte tijd een aanzienlijk stuk ouder. Suiker kent vele namen, zoals dextrose, maltodextrine, glucose en zetmeel. Het is dus verstandig om goed de etiketten voordat je een product aanschaft. Veel mensen realiseren zich overigens niet dat wit brood ook een vorm van suiker is bestaande uit zetmeel en gluten. En juist deze suikers veroorzaken obstipatie en andere spijsverteringsklachten.

Als je brood eet, eet dan speltbrood 

Als je niet goed tegen gluten kan vervang je brood dan door producten zoals quinoa, zilvervliesrijst of gierst.

Vermijd geen vetten, maar kies voor de goede vetten

Goede vetten zijn van belang voor je hormoonhuishouding, zenuwstelsel en immuunsysteem. Door voor goede vetten te kiezen draag je bij aan een stralende huid en een slanker lichaam. Probeer dus meer van deze goede vetten, zoals avocado’s, kokosolie en olijfolie, toe te voegen aan je dagelijkse voedingspatroon.

Eet goede eiwitten

Eet voldoende en goede eiwitten afkomstig van gras gevoederde dieren, biologische eieren en vis en plantaardige eiwitten. Eiwitten bevatten veel aminozuren die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Elke dag bewegen, ook al is het 10 minuten!

Bewegen is niet alleen goed voor een slanker lichaam, maar ook voor een stralende huid. Je stimuleert de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen. En je hoeft echt niet de sportschool in om te bewegen. Het kan overal, lekker buiten of zelfs thuis. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, traplopen of yoga oefeningen. Wil je sneller resultaat? Doe dan aan krachttraining! Zo is de kettlebell een veel gebruikte workout onder celebrities en filmsterren. Je kunt hem gemakkelijk gebruiken bij vele verschillende oefeningen en zorgt voor een echte volledige body workout. Om deze reden is de kettlebell onmisbaar als je thuis wilt trainen.

Tekst: Myrthe van Til voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten