Er zijn van die recepten die weinig uitleg nodig hebben, en waarbij je eigenlijk alleen maar zo gauw mogelijk de ingrediënten en de bereidingswijze wil lezen. Dit is er zo eentje. Iedereen weet natuurlijk precies hoe onweerstaanbaar die OREO koekjes zijn. Maar de originele variant heeft een ingrediëntenlijst waar je helaas wat minder vrolijk van wordt. Daarom zijn we dolblij dat foodblogger Sanne een healthy variant voor ons gemaakt heeft. Haar gezonde twix repen van vorige keer waren al een groot succes, maar deze…. zijn…. on-weer-staan-baar. En hier kun je er gerust 2 van nemen hoor, of 3 of..

RECEPT VEGAN OREO

INGREDIËNTEN

Koekjes

100 gram walnoten
180 gram dadels
3 grote eetlepels rauwe cacao
snuf vanille poeder

Vulling

180 gram cashewnoten (6 uur geweekt of 10 minuutjes op laag vuur gekookt)
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel dadelpasta (maple siroop, agave siroop of rijstsiroop werken ook prima)
1 theelepel kaneel

BEREIDING

Het maken van de oreo’s is ontzettend makkelijk. Je doet alle ingrediënten voor de koekjes in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een plakkerig deeg hebt.

Haal dit eruit en rol hier een grote bal van. Leg deze op je aanrechtblad en rol dit uit met een deegroller. Pak nu een glas en druk deze in het deeg om de koekjes te vormen.

Leg de oreo koekjes op een bord en zet deze tien minuten in de vriezer.

In de tussentijd maak je de vulling voor de oreo’s. Ook dit is weer easy peasy, meng alle ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine of blender tot je een zachte pasta hebt.

Smeer dit op een koekje en druk er een ander koekje bovenop. Tadaaaaa: vegan oreo’s!!

Je kunt ze in de koelkast zo’n twee dagen bewaren en in de vriezer blijven ze zeker een maand goed! Enjoy!

tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten