Er zijn van die recepten die weinig uitleg nodig hebben, en waarbij je eigenlijk alleen maar zo gauw mogelijk de ingrediënten en de bereidingswijze wil lezen. Dit is er zo eentje. Iedereen weet natuurlijk precies hoe onweerstaanbaar die OREO koekjes zijn. Maar de originele variant heeft een ingrediëntenlijst waar je helaas wat minder vrolijk van wordt. Daarom zijn we dolblij dat foodblogger Sanne een healthy variant voor ons gemaakt heeft. Haar gezonde twix repen van vorige keer waren al een groot succes, maar deze…. zijn…. on-weer-staan-baar. En hier kun je er gerust 2 van nemen hoor, of 3 of..
RECEPT VEGAN OREO
INGREDIËNTEN
Koekjes
100 gram walnoten
180 gram dadels
3 grote eetlepels rauwe cacao
snuf vanille poeder
Vulling
180 gram cashewnoten (6 uur geweekt of 10 minuutjes op laag vuur gekookt)
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel dadelpasta (maple siroop, agave siroop of rijstsiroop werken ook prima)
1 theelepel kaneel
BEREIDING
Het maken van de oreo’s is ontzettend makkelijk. Je doet alle ingrediënten voor de koekjes in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een plakkerig deeg hebt.
Haal dit eruit en rol hier een grote bal van. Leg deze op je aanrechtblad en rol dit uit met een deegroller. Pak nu een glas en druk deze in het deeg om de koekjes te vormen.
Leg de oreo koekjes op een bord en zet deze tien minuten in de vriezer.
In de tussentijd maak je de vulling voor de oreo’s. Ook dit is weer easy peasy, meng alle ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine of blender tot je een zachte pasta hebt.
Smeer dit op een koekje en druk er een ander koekje bovenop. Tadaaaaa: vegan oreo’s!!
Je kunt ze in de koelkast zo’n twee dagen bewaren en in de vriezer blijven ze zeker een maand goed! Enjoy!
tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
30 september 2015
Glutenvrije maand
11 juli 2019
Zo zorg je voor meer proteïne in je maaltijden
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
10 juni 2015
Raw kokos snack
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
2 oktober 2018
Lenny Boelen –
Anoniem –
Vivian –
Irene Burghouts –
Helpt goed
Sabrina Stouten –