Er zijn van die recepten die weinig uitleg nodig hebben, en waarbij je eigenlijk alleen maar zo gauw mogelijk de ingrediënten en de bereidingswijze wil lezen. Dit is er zo eentje. Iedereen weet natuurlijk precies hoe onweerstaanbaar die OREO koekjes zijn. Maar de originele variant heeft een ingrediëntenlijst waar je helaas wat minder vrolijk van wordt. Daarom zijn we dolblij dat foodblogger Sanne een healthy variant voor ons gemaakt heeft. Haar gezonde twix repen van vorige keer waren al een groot succes, maar deze…. zijn…. on-weer-staan-baar. En hier kun je er gerust 2 van nemen hoor, of 3 of..
RECEPT VEGAN OREO
INGREDIËNTEN
Koekjes
100 gram walnoten
180 gram dadels
3 grote eetlepels rauwe cacao
snuf vanille poeder
Vulling
180 gram cashewnoten (6 uur geweekt of 10 minuutjes op laag vuur gekookt)
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel dadelpasta (maple siroop, agave siroop of rijstsiroop werken ook prima)
1 theelepel kaneel
BEREIDING
Het maken van de oreo’s is ontzettend makkelijk. Je doet alle ingrediënten voor de koekjes in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een plakkerig deeg hebt.
Haal dit eruit en rol hier een grote bal van. Leg deze op je aanrechtblad en rol dit uit met een deegroller. Pak nu een glas en druk deze in het deeg om de koekjes te vormen.
Leg de oreo koekjes op een bord en zet deze tien minuten in de vriezer.
In de tussentijd maak je de vulling voor de oreo’s. Ook dit is weer easy peasy, meng alle ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine of blender tot je een zachte pasta hebt.
Smeer dit op een koekje en druk er een ander koekje bovenop. Tadaaaaa: vegan oreo’s!!
Je kunt ze in de koelkast zo’n twee dagen bewaren en in de vriezer blijven ze zeker een maand goed! Enjoy!
tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
8 mei 2014
Mom in shape
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
1 april 2015
Saoto soep
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
30 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –