Er zijn van die recepten die weinig uitleg nodig hebben, en waarbij je eigenlijk alleen maar zo gauw mogelijk de ingrediënten en de bereidingswijze wil lezen. Dit is er zo eentje. Iedereen weet natuurlijk precies hoe onweerstaanbaar die OREO koekjes zijn. Maar de originele variant heeft een ingrediëntenlijst waar je helaas wat minder vrolijk van wordt. Daarom zijn we dolblij dat foodblogger Sanne een healthy variant voor ons gemaakt heeft. Haar gezonde twix repen van vorige keer waren al een groot succes, maar deze…. zijn…. on-weer-staan-baar. En hier kun je er gerust 2 van nemen hoor, of 3 of..
RECEPT VEGAN OREO
INGREDIËNTEN
Koekjes
100 gram walnoten
180 gram dadels
3 grote eetlepels rauwe cacao
snuf vanille poeder
Vulling
180 gram cashewnoten (6 uur geweekt of 10 minuutjes op laag vuur gekookt)
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel dadelpasta (maple siroop, agave siroop of rijstsiroop werken ook prima)
1 theelepel kaneel
BEREIDING
Het maken van de oreo’s is ontzettend makkelijk. Je doet alle ingrediënten voor de koekjes in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een plakkerig deeg hebt.
Haal dit eruit en rol hier een grote bal van. Leg deze op je aanrechtblad en rol dit uit met een deegroller. Pak nu een glas en druk deze in het deeg om de koekjes te vormen.
Leg de oreo koekjes op een bord en zet deze tien minuten in de vriezer.
In de tussentijd maak je de vulling voor de oreo’s. Ook dit is weer easy peasy, meng alle ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine of blender tot je een zachte pasta hebt.
Smeer dit op een koekje en druk er een ander koekje bovenop. Tadaaaaa: vegan oreo’s!!
Je kunt ze in de koelkast zo’n twee dagen bewaren en in de vriezer blijven ze zeker een maand goed! Enjoy!
tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
8 mei 2014
Mom in shape
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
21 augustus 2017
Avocado risotto
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
12 juni 2014
Frisse juice
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
3 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –