Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
28 maart 2016
Anoniem –
Duidelijk en goed geholpen. Snelle bezorging
Lenny Boelen –
Anoniem –
Vivian –
Irene Burghouts –
Helpt goed