Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
9 april 2014
Ontzuren met thee
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
10 november 2015
Viv Health Event
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
8 mei 2014
Mom in shape
9 november 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –