Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
1 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –