Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
20 juni 2016
3 x koffievervangers
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
9 april 2014
Ontzuren met thee
10 juni 2015
Raw kokos snack
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
25 maart 2014
Presentatie coaching
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
31 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –