Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerde berichten
9 april 2014
Ontzuren met thee
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
11 augustus 2018
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
20 januari 2020
Omega 3 een onmisbare dagelijkse aanvulling
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
12 juni 2014