Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
31 juli 2014
A kiwi a day…
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
20 juni 2015
Lazy Sushi
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
2 juli 2014
Aan het infuus
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
6 september 2016
Opleiding tot Hormoon expert
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
10 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –