Om de week bespreekt presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlander zijn/haar eetdagboek. Na een hoop inspirerende vrouwen werd het weer hoog tijd voor wat mannelijke inzichten. Deze week is dat Ralph Moorman (41), gezondheidscoach en ingenieur levensmiddelentechnologie.
Met diverse Amerikaanse sport- en voedingscertificaten én opgedane kennis uit internationale artsenseminars over hormonen en gezondheid, is Ralph inmiddels gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die optimaal gezond willen worden.
Altijd in de koelkast
‘In mijn koelkast zit vooral onbewerkte voeding: Zeekraal, gerookte wilde zalm, ongebrande noten (gekoeld i.v.m. mogelijke schimmelgroei), rundertartaar, mineraalwater met bubbels, kokoswater, eieren en allerlei groentesoorten.’
Van huis uit
‘…ben ik opgegroeid met redelijk gezonde voeding. Mijn ouders probeerden de juiste keuzes te maken en me veel verse producten te geven. Helaas zijn zij ook in propaganda van de levensmiddelenindustrie getrapt. We kregen sinaasappelsap uit pak voor de vitamine C, melk voor de calcium, brood voor de jodium, en appelstroop voor de ijzer. Inmiddels hebben zij mijn opleiding tot trainer Hormoonfactor gedaan en zijn deze producten nu allemaal het huis uit.’
Boodschappen
‘Boodschappen doen is voor mij de winkel inlopen zonder honger, de producten pakken die ik van plan was te kopen, en de verleidingen in de supermarkt weerstaan. Zonder lijstje boodschappen doen, kan er voor zorgen dat je eindigt met allerlei ongezonde impulsaankopen in je karretje.’
Koken
‘Qua koken ben ik nogal sober. Een stukje vlees, kip of vis met veel groenten, wat zilvervliesrijst, zoete aardappel of peulvruchten en soms een klein beetje saus is voor mij lekker genoeg. Ik eet vooral om mijn lichaam te voeden en de smaak komt pas op de tweede plaats bij mij.’
In de ‘broodtrommel’
‘Vele jaren heb ik geen brood gegeten. Ik eet glutenvrij en de glutenvrije broodsoorten bestaan bijna allemaal uit suiker, bindmiddelen en kunstgrepen. Ik miste het wel om af en toe eens brood te eten. Daarom heb ik zelf een glutenvrij desembrood ontwikkeld op basis van glutenvrije haver en psylliumvezel met de naam YAM desem. De broodtrommel kan ik dus weer onder het stof vandaan halen!’
Jarenplan
‘Eigenlijk ben ik al zeer tevreden. Ik heb alle boeken geschreven die ik wilde schrijven, 600 trainers Hormoonfactor opgeleid om Nederland gezonder te kunnen maken, een gezond glutenvrij brood ontwikkeld, en lanceer binnenkort een online begeleidingsconcept. De komende jaren wil ik graag internationaal opschalen en meer producten in de supermarkt met het logo “Inspired by Ralph Moorman”. Daarnaast heb ik vooral in mijn privéleven ontzettend veel plannen om alles uit het leven te halen ;-)’
Eetpatroon
‘Onbewerkt, gevarieerd, glutenvrij, zuivelvrij, af en toe (ge)zondigen.’
Diëten
‘Crashdiëten doe ik niet aan, een goede gemiddelde levensstijl op lange termijn volhouden vind ik interessanter.’
Koolhydraten
‘Ik eet vooral onbewerkte koolhydraten zoals zilvervliesrijst, boekweit, quinoa, peulvruchten, (zoete) aardappel, fruit en groente. Bewerkte koolhydraten waar de vezels aan onttrokken zijn probeer ik te mijden.’
Ontbijt
‘Boekweitpannenkoeken gemaakt van boekweitmeel, ei en water zijn toch wel mijn favoriet.’
Sporten
‘Ik sport drie keer in de week. Twee keer krachttraining voor het hele lichaam en 1 keer mountainbiken, wielrennen of hardlopen in de buitenlucht.’
Million dollar tip
‘Doe vooral wat je energie geeft, dat is het allerbelangrijkste voor je gezondheid.’
80-20
‘Mijn 20% is voor chips, friet, teveel boter op een rijstwafel, en pindakaas.’
Guilty pleasure
‘Baklava is hemels!’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
9 april 2014
Ontzuren met thee
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
15 juni 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –