Om de week bespreekt presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlander zijn/haar eetdagboek. Na een hoop inspirerende vrouwen werd het weer hoog tijd voor wat mannelijke inzichten. Deze week is dat Ralph Moorman (41), gezondheidscoach en ingenieur levensmiddelentechnologie.
Met diverse Amerikaanse sport- en voedingscertificaten én opgedane kennis uit internationale artsenseminars over hormonen en gezondheid, is Ralph inmiddels gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die optimaal gezond willen worden.
Altijd in de koelkast
‘In mijn koelkast zit vooral onbewerkte voeding: Zeekraal, gerookte wilde zalm, ongebrande noten (gekoeld i.v.m. mogelijke schimmelgroei), rundertartaar, mineraalwater met bubbels, kokoswater, eieren en allerlei groentesoorten.’
Van huis uit
‘…ben ik opgegroeid met redelijk gezonde voeding. Mijn ouders probeerden de juiste keuzes te maken en me veel verse producten te geven. Helaas zijn zij ook in propaganda van de levensmiddelenindustrie getrapt. We kregen sinaasappelsap uit pak voor de vitamine C, melk voor de calcium, brood voor de jodium, en appelstroop voor de ijzer. Inmiddels hebben zij mijn opleiding tot trainer Hormoonfactor gedaan en zijn deze producten nu allemaal het huis uit.’
Boodschappen
‘Boodschappen doen is voor mij de winkel inlopen zonder honger, de producten pakken die ik van plan was te kopen, en de verleidingen in de supermarkt weerstaan. Zonder lijstje boodschappen doen, kan er voor zorgen dat je eindigt met allerlei ongezonde impulsaankopen in je karretje.’
Koken
‘Qua koken ben ik nogal sober. Een stukje vlees, kip of vis met veel groenten, wat zilvervliesrijst, zoete aardappel of peulvruchten en soms een klein beetje saus is voor mij lekker genoeg. Ik eet vooral om mijn lichaam te voeden en de smaak komt pas op de tweede plaats bij mij.’
In de ‘broodtrommel’
‘Vele jaren heb ik geen brood gegeten. Ik eet glutenvrij en de glutenvrije broodsoorten bestaan bijna allemaal uit suiker, bindmiddelen en kunstgrepen. Ik miste het wel om af en toe eens brood te eten. Daarom heb ik zelf een glutenvrij desembrood ontwikkeld op basis van glutenvrije haver en psylliumvezel met de naam YAM desem. De broodtrommel kan ik dus weer onder het stof vandaan halen!’
Jarenplan
‘Eigenlijk ben ik al zeer tevreden. Ik heb alle boeken geschreven die ik wilde schrijven, 600 trainers Hormoonfactor opgeleid om Nederland gezonder te kunnen maken, een gezond glutenvrij brood ontwikkeld, en lanceer binnenkort een online begeleidingsconcept. De komende jaren wil ik graag internationaal opschalen en meer producten in de supermarkt met het logo “Inspired by Ralph Moorman”. Daarnaast heb ik vooral in mijn privéleven ontzettend veel plannen om alles uit het leven te halen ;-)’
Eetpatroon
‘Onbewerkt, gevarieerd, glutenvrij, zuivelvrij, af en toe (ge)zondigen.’
Diëten
‘Crashdiëten doe ik niet aan, een goede gemiddelde levensstijl op lange termijn volhouden vind ik interessanter.’
Koolhydraten
‘Ik eet vooral onbewerkte koolhydraten zoals zilvervliesrijst, boekweit, quinoa, peulvruchten, (zoete) aardappel, fruit en groente. Bewerkte koolhydraten waar de vezels aan onttrokken zijn probeer ik te mijden.’
Ontbijt
‘Boekweitpannenkoeken gemaakt van boekweitmeel, ei en water zijn toch wel mijn favoriet.’
Sporten
‘Ik sport drie keer in de week. Twee keer krachttraining voor het hele lichaam en 1 keer mountainbiken, wielrennen of hardlopen in de buitenlucht.’
Million dollar tip
‘Doe vooral wat je energie geeft, dat is het allerbelangrijkste voor je gezondheid.’
80-20
‘Mijn 20% is voor chips, friet, teveel boter op een rijstwafel, en pindakaas.’
Guilty pleasure
‘Baklava is hemels!’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
31 maart 2015
Gifvrij eten
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
8 augustus 2022
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –