Voordelen van sporten in de vroege ochtend! Zet je wekker en stop met snoozen. Dit klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Maar onderzoek heeft aangetoond dat sporten in de ochtend een goede manier is om je vetverbranding te activeren! Het is vooral goed om hier mee te starten als je net begonnen bent om wat extra kilos kwijt te raken.

Dit heeft ook vooral te maken met daglicht. Een biologische klok die in balans is werpt zijn vruchten af. Door vroeg op te staan, stevig te ontbijten (voor of na je work- out) krijgt je stofwisseling een boost. Een lekkere work-out in de ochtend geeft voldoende daglicht om die extra pandjes kwijt te raken en je BMI omlaag te brengen. Je work-out hoeft echt maar 20-30 minuutjes te duren. Maak een ochtendwandeling, fiets een rondje of ga hardlopen. Start je dag met een paar goede kracht oefeningen of wat yogahoudingen.

Als je ’s morgens al een lekkere work-out hebt gedaan zorgt dit meestal ook voor gezonde maaltijden. Je bent immers goed de dag gestart! Verleidingen zullen makkelijker te weerstaan zijn.

Je zult je ook de hele dag energieker voelen doordat er endorfine is vrijgekomen. (Het gelukshormooon) De rest van de dag ben je helderer en beter gefocust. Je bloedsomloop is tenslotte al vroeg geactiveerd! Klinkt goed toch?

En wat is er fijner dan aan het einde van de dag de deur te sluiten op je werk en je hoeft niet meer aan een work-out te denken! Probeer ook af te wisselen, een work-out in de avond heeft zo ook zijn voordelen! Balance is the key!

Go for it! Zet die wekker en spring uit je bed, de rest van de dag ben jij jezelf ontzettend dankbaar na die vroege work-out!

Tekst: Suzanne van Laar voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten