Vandaag opende Vivian de voorstelling ‘Poisonous Past’ in The Amsterdam Dungeon. De voorstelling gaat over een familie die levensverzekeringen afsloten op mensen (ja dat kon vroeger zonder dat je daar zelf vanaf wist) waarna ze ze vergiftigde met arsenicum. Deze familie had een snoepjeswinkel waar ze vergiftigd snoep verkochten. Na het overlijden van deze mensen streek de familie een groot geldbedrag op van de levensverzekering.

Gifvrij

Vivian vertelde tijdens de opening over onze huidige voeding waarin we, zonder dat we het doorhebben, ook veel gif binnenkrijgen. Wel een eetlepel per week! Dit krijgen we onder andere binnen door uit plastic flesjes te drinken, het gebruik van de magnetron en pesticiden op ons groente en fruit. Als je je flesje water in de zon laat liggen komen er gifstoffen uit het plastic in het water. Wil je zoveel mogelijk gifvrij leven? Drink je water niet meer als je flesje in de zon heeft gelegen en drink uit een glazen of BPA vrij flesje zoals de Dopper. Ook is het belangrijk de magnetron zo min mogelijk te gebruiken. Voor je kleintje z’n flesje verwarmen in de magnetron is geen goed idee, door het plastic te verwarmen komen er gifstoffen in de voeding van je kindje. Ook pesticiden zijn giftig, helaas wordt dit veel gebruikt op ons groente en fruit om veel te kunnen produceren, kies zoveel mogelijk voor biologisch groente en fruit.

Tekst: Anne van Engelen 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten