Mmmmm een heel lekker ontbijtje van de meiden van The Green Happiness: boekweitpapje met frambozen en granaatappelpitjes! De zachte, (lauw)warme boekweit combineert perfect met het frisse, rode zomerfruit. Geweldig begin van je dag!

Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes

Ingrediënten

(voor 1 portie)
– 60 gram boekweitkorrels
– 250 ml water
– 1 banaan, in plakjes
– 1 grote theelepel kaneel
– een snufje kardemom
– 2 eetlepels frambozen (diepvries)
– 1 eetlepel granaatappelpitjes (ongeveer ½ granaatappel)

Bereidingswijze:

1. Doe de boekweitkorrels met het water, banaan, kaneel en kardemom in een pannetje. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, totdat de boekweitkorrels zacht zijn en bijna al het water opgenomen. Tussendoor even roeren.
2. Doe het boekweitpapje in een schaaltje en serveer met de frambozen en granaatappelpitjes!

Boekweitkorrels zijn een voedzaam graan en zijn van nature glutenvrij. Daarmee is het een super fijne variatie op bijvoorbeeld je havermout of quinoa ontbijtje. Vanwege de vrij neutrale smaak kun je het met bijna alles combineren. Vul je boekweitpap dus gerust aan met (zomers) fruit, noten of plakjes avocado, en je hebt in een mum van tijd een heerlijk en creatief ontbijt op tafel staan.

Enjoy!

 

Bron: The Green Happiness voor VivOnline