Om de week praat presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Marian Mudder.

★ Marian Mudder is actrice en schrijfster van de romans Geluksblind (over een vrouw die verslaafd is aan liefde), de perfecte minnares (over een vrouw die verslaafd is aan koken) Volgende keer bij ons (over familiegedoe tijdens het diner) en Opium (een thriller). Afgelopen seizoen was ze te zien in de toneelversie van Fatal Attraction en momenteel schrijft ze aan haar nieuwe boek wat komend voorjaar uitkomt. Daarnaast heeft ze haar eigen coachingspraktijk http://www.marianmudder.nl/coachen.html 

voedingsdagboek Marian Mudder

Food

80-20 regel

Ik denk nooit na over 80% 20%. als ik een dag veel gedronken en gegeten heb dan hou ik me de volgende dag gewoon in, en soms laat die ‘balansdag’ wel eens een week op zich wachten. Als ik thuis ben, eet ik nooit zoveel, dus eigenlijk gaat het vanzelf. Ik kom in de gevarenzone wanneer ik veel buiten de deur eet. Maar dan krijg ik van nature behoefte aan een dagje thuis, en dan eet ik weer gezond. Thuis drink ik ook nooit alcohol.  Tenminste niet als ik alleen ben.. 😉

Van huis uit
Van huis uit heb ik een ‘heel gewoon’ eetpatroon mee gekregen. Spruitjes met stoofvlees op zondag, gehakt op woensdag, vis op vrijdag. Dat werkt. Best lekker maar heel saai want vaak hetzelfde. Dus zodra ik op mezelf woonde ben ik culinair ontploft en ben ik als een bezetene gaan koken.

Altijd in de koelkast

eieren en champagne

Boodschappen

Ik koop mijn fruit en groente bij een vaste kraam hier vlakbij. Dan weet ik dat de kwaliteit goed is. Thuis eet ik nooit vlees en zelden vis.

Koken

Ik kook best graag maar niet vaak. Ik eet vaak bij vrienden of buiten de deur. Voor mezelf hou ik het vooral graag gemakkelijk en simpel, ook omdat het resulteert in een gezonde maaltijd. Een salade, of verschillende soorten groente met een klodder zelfgemaakte pesto en wat burrata, of pasta van courgette. Heerlijk!

In de voorraadkast

In mijn broodtrommel bewaar ik van alles, havermout, risotto, rozijnen, alles waar de muizen aan kunnen eten… (ik woon in oud huis in Amsterdam..)

Eetpatroon

In de ochtend fruit of een green smoothie, ’s middags een salade en ’s avonds eet ik vaak buiten de deur.

Dieten

Wat is dat?

Koolhydraten

Zo weinig mogelijk

Ontbijt

Fruit, smoothie of havermout met kokosmelk, kaneel en rozijnen

Gewicht

65 kg

sporten

Fitness (spinnen en krachttraining) en yoga.

Million dollar tip

Tja, ik vind in de ochtend fruit eten geweldig. Wanneer je op een lege maag fruit eet, heb je er het meeste profijt van. Met ander voedsel in je maag gaat het gisten en dat gaat ten koste van de voedingswaarde. Bovendien werkt je lever tot een uur of 12 heel hard, en door fruit te eten belast je je spijsverteringssysteem niet en geef je je lever de kans om veel werk te verrichten (lees: vet te verteren). Je blijft er dus slank bij.

Niet lekker

Zo’n ‘snack’ als maaltijdvervanger. Het is net of je bordkarton eet. Te smerig!

Gezonde snack

Witte Amandelen met rozijnen. Ik doe ook weleens schelvislever op een speltcrackertje, lekker hartig. Maar mensen kijken me vaak aan of ik gek geworden ben als ik ‘schelvislever’ zeg. Het is heel ouderwets. Je moet ervan houden.. ik ben er gek op. Maar ja, ik hou ook van bloedworst, dus dat zegt wel iets…

Guilty pleasure

chocolade, chocolade, al vind ik het niet ‘guilty’. Ik voel me nooit ergens schuldig over als het om eten gaat. Ik geniet gewoon overal van. Ik hou gewoon van gezond eten, daar hoef ik geen moeite voor te doen.

Wil je nog meer te weten komen over de eetgewoontes van bekende Nederlanders? Lees dan dit artikel over de eetgewoontes van Renate.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten