Jezelf in slaap huilen, is geen pretje. Moeilijk uit bed komen ook niet. Als je dit aan een dokter vertelt, zal hij al snel zeggen dat je depressief bent. Het is niet makkelijk om uit een depressieve modus te komen, maar het kan wel! Er moet een knopje omgaan in je hoofd dat je er écht alles aan wil doen om weer happy te zijn. Gezonder eten helpt, evenals vriendschappen verbreken met mensen die alleen maar negatief zijn en jezelf uit negatieve situaties slepen.

Richt je op het positieve
In plaats van je te richten wat er niet werkt, kun je je richten op de dingen die wél werken. Waardeer de kleine dingen in het leven die onbelangrijk lijken, zoals het lichtknopje indrukken en opmerken dat het lichtje ook echt licht geeft. Waarderen wat je wel hebt, maakt je meer hoopvol, gelukkiger en je staat meer met beide benen op de grond. En, opeens realiseer je je ook dat gelukkig zijn niet een opzichzelf staan iets is, het is dé weg naar zoveel meer mooie dingen. Gelukkig zijn, is kiezen om het leven met een positieve instelling te willen zien. Het maakt je in de staat om inzichten te krijgen en om door te gaan met je leven, ook al loopt niet alles zoals je zou willen.

8 voordelen van gelukkig zijn:

  • Wakker worden met het gevoel dat je de hele wereld aan kunt

Dat je enthousiast bent om de dag te beginnen en openstaat voor alles wat er die dag op je pad komt.

  • Veel meer geduld hebben voor alles en iedereen om je heen 

Je vindt het makkelijker om je rustig te houden in moeilijke situaties.

  • Vrij zijn 

Vrij zijn van je constant zorgen maken.

  • Problemen worden niet meer gezien als problemen

Ze worden gezien als mogelijkheden tot oplossingen.

  • Je hebt weer vertrouwen in je medemens. 

Uitgaan van het goede, in plaats van het slechte.

  • Je eigen behoeften erkennen

Zonder je schuldig te voelen jezelf soms op de eerste plaats te zetten.

  • Zeker zijn van wie je bent

Niet meer aan anderen ‘toestemming’ willen krijgen, voor wat dan ook.

  • Zelfs in donkere dagen, weet je dat niets onoplosbaar en uitzichtloos is

Je zult altijd weer uit een moeilijke periode komen. Stel jezelf open voor de wereld, dan opent de wereld zich ook voor jou en dan zul je gelukkig zijn.

Tekst: Hanneke de Haas voor Viv Online

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten