Om de week praat Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl.

Deze week is dat Lonneke Engel, Top model en sinds 2008 Certified Health Counselor en vrouw achter de Organice Your Life® filosofie en website.

Altijd in de koelkast

Avocado’s, pure chocola, amandelmelk, eieren, Kombucha, roomboter.”

Van huis uit

Lekker normaal en gezond eten zoals men het vroeger deed.”

Boodschappen

In Nederland vooral bij Ekoplaza op de Stratumsedijk in Eindhoven, De werknemers zijn heel aardig en weten veel van de producten.”

Koken

Ik sta regelmatig in de keuken, en het liefst maak ik simpele gerechten die met liefde zijn klaargemaakt.”

In de ‘broodtrommel’

“Zuurdesem brood met roomboter en hummus van Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven. Daar droom ik van als ik thuis in New York City ben.”

Eetpatroon

Mijn focus ligt op gevarieerd eten, en ik eet alles wat goed is voor mij. Ik snack niet vaak gedurende de dag, maar eet vooral 3 grote en lekkere maaltijden. Als een maaltijd mij verzadigd, dan heb ik minder behoefte aan snoepen. Ik heb een voorliefde voor (warme) groenten, dus die eet ik veel.”

Diëten

Echt niet. Ik houd van eten, en van mijn lichaam. Daarbij heb ik aan mijn burnout 3 jaar geleden een chronische auto-immuunziekte en schildklierproblemen overgehouden. Ik blijk overgevoelig te zijn voor veel dingen, en moet oppassen met ingrediënten en invloeden die een negatieve impact hebben. Ik kan me nu nog beter inleven in andere gezonde én zieke mensen dan toen ik alleen maar wist hoe het is om “gezond” te zijn. Mijn visie op “healthy living” is daardoor ook flink veranderd. Want wat voor de één gezond is, is voor de ander een gif. Ik ben dankbaar dat ik nu weer redelijk fit ben door de juiste voeding en zorg. En dat ik verder kan gaan met het delen van tips op mijn website OrganiceYourLife.com, en het schrijven van verhalen, welke beiden mijn passie zijn.”

Lonneke Engel by Gigi Stoll
Lonneke Engel by Gigi Stoll

Koolhydraten

Horen bij een goed gebalanceerde maaltijd.”

Ontbijt

“Elke dag wat anders. Smoothie, gekookt eitje met toast, of gezonde pannekoeken in het Weekend. Mijn man maakt het voor me, lief he :)”

Gewicht

Ik ben 10 kg voller dan vroeger toen ik fulltime als model werkte, maar ik ben ook veel gezonder en gelukkiger, dus ik vind dat niet erg.”

Sporten

Vind ik nu echt vreselijk! Maar ik moet het voor mijn gezondheid, ik heb bij regelmatige beweging minder last van mijn auto-immuunziekte omdat ik dan in een betere conditie ben. Als ik gesport heb, ben ik naderhand wel altijd blij.”

Million dollar tip

Zorg dat je darmbacteriën goed in balans zijn, want veel ziektes beginnen bij een onbalans in de darmen. Het innemen van probiotica, zoals kombucha, acidophilus yoghurt en gefermenteerde “zuur”kool kunnen daarbij helpen.”

Niet lekker

Ik heb een 6th sense voor synthetische ingrediënten in producten, echt vies!”

80-20

“Mee eens.”

Gezonde snack:

“Rijstcracker met geprakte avocado, olijfolie, zout en peper. Super lekker!”

Guilty pleasure

Vers gebakken brood, croissantjes en kaas.”

Wil je meer eetgewoontes lezen? Klik dan hier voor de eetgewoontes van Ellemieke Vermolen.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten