Bewandel jij je eigen pad? Je kunt je leven in je jaren als twintiger al helemaal gepland hebben: hard werken, een leuke man vinden, trouwen en kinderen krijgen. Maar, wat als je gaandeweg merkt dat dit jou niet gelukkig maakt? Wat als je merkt dat je liever een heel andere koers vaart? Je wilt niet leven naar de ‘verwachtingen’ van de maatschappij, je wilt rust vinden in je hart. Je weet dat je op zoek bent naar een vrij leven, waarin liefde en vrijheid je grootste prioriteiten zijn.

Ik wil het allemaal!
Natuurlijk wil je ook financiële zekerheid, een geweldige partner en kinderen. Met andere woorden: je wil het allemaal! En waarom ook niet? Het is jouw leven, alleen jij weet wat jou echt gelukkig maakt. Echter, het probleem dat hiermee kan ontstaan, is dat de mensen in jouw omgeving, jouw dierbaren, dit absoluut niet begrijpen. Wanneer je je leven begint te leven op een ‘ongewone’ manier, zoals veel reizen of wonen in het buitenland, je eigen bedrijf starten en dus je hart volgen, is dat vaak te riskant voor mensen die een stabiele leefomgeving nodig hebben en daarom ligt het ver van hen af. Ze begrijpen het niet en willen het niet begrijpen. Ze zijn bang dat je een misstap maakt, maar misschien nog wel belangrijker: ze kunnen ook jaloers op je zijn en zich stiekem afvragen waarom zij niet zo flexibel zijn als jij.

Het probleem kan zijn dat hun angst grip op jou krijgt, waardoor je gaat twijfelen aan je eigen pad en aan het volgen van je hart. Je gaat twijfelen of je het wel zult redden, of het goed is wat je doet, wat je nou echt het liefst wilt in het leven en met wie je de rest van je leven wilt zijn. Hoe blijf je nou op je eigen pad en ga je je eigen weg? Hier komen een paar tips.

Tip 1: Houd vast aan een dagelijkse spirituele oefening zoals yoga of meditatie
Maak tijd om zoveel mogelijk contact te maken met je innerlijke zelf. Op die manier kun je constant naar je intuïtie luisteren, naar je hart, en je eigen stem die luider klinkt dan de stem van de buitenwereld.

Tip 2: Verzamel mensen om je heen die hetzelfde denken als jij
Breng meer tijd door met mensen die jou begrijpen, die ook hun eigen creatieve pad willen volgen. Steek minder tijd in familie en vrienden die jouw visie niet ondersteunen.

Tip 3: Blijf sterk, moedig en vertrouwen houden
Jij hebt iets unieks te geven aan deze wereld dat niemand anders heeft. De wereld heeft jouw visie nodig.

Niemand is zoals jij, en dat maakt jou mooi en uniek. Durf dit ook met de wereld te delen!

 

 

tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten