In de winter kunnen we best een extra vetlaagje gebruiken tegen de kou! Hoewel je dit extra laagje prima met gezonde vetten kunt onderhouden, liggen ongezonde en calorierijke snacks al snel op de loer. Met name de koude wintermaanden kunnen de behoefte aan ongezonde vetten voor veel mensen vergroten. En omdat je voorlopig nog even niet in bikini hoeft, is die zak chips sneller leeg dan je denkt.

burn calories
Deze afbeelding laat precies zien hoe lang je moet lopen of rennen om die ongezonde vetten er weer af te krijgen. Juist. Het biedt je vast motivatie én inspiratie om in plaats van die zak chips, toch een gekookt eitje of wat fruit te snacken. Maar of het nu gezonde of ongezonde vetten zijn, een verhoogde calorie inname betekent toch extra bewegen om in shape te blijven!

Ga lekker naar buiten!

Deze temperaturen zijn eigenlijk helemaal niet verkeerd om buiten te sporten! Wanneer je flink in beweging bent is het perfect! Ga lekker fietsen, hardlopen of maak een stevige wandeling. Als je geluk hebt laat de zon zich ook nog zien. Dat levert vaak prachtige natuurplaatjes op en is bovendien ontzettend goed voor je humeur!

Schrijf je in bij de sportschool

Vind je het buiten echt niet fijn, dan kun je altijd nog bij de sportschool terecht. Zorg dat deze niet te ver uit de buurt is. Dat maakt de drempel alleen maar hoger! Kies een sportschool met een fijne sfeer, met goede begeleiding, en waar jij kan doen wat je leuk vindt. Wellicht vind je er ook wel eentje met een sauna, heerlijk om nog even extra te ontspannen!

Beweeg & geniet!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten