Veel mensen vinden het vaak lastig om gezonde variaties te bedenken voor de lunch. Vaak wordt het dan toch een boterham. Dat is af en toe natuurlijk helemaal niet verkeerd. Maar de lunch is juist ook een heel geschikt moment om extra groenten binnen te krijgen. En een gezonde lunch hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn. Zeker niet als je bijvoorbeeld in de avond wat meer kookt. Hetgeen wat erover blijft kun je de volgende prima meenemen als lunch. Dan ben je natuurlijk snel klaar!

Natuurlijk snappen we ook goed dat je niet zo’n zin hebt om in de middag op een paar blaadjes sla of wat rauwkost te kauwen. Wanneer je een salade eet dan moet hij ook echt lekker en rijkelijk gevuld zijn. Deze 3 lekkere salades laten zien dat je echt makkelijk en snel een gezonde lunch kunt creëren.

Kikkererwtensalade

Wat heb je nodig?
1 klein blikje kikkererwten (200 gr)
1/2 avocado, in blokjes
1 gekookte rode biet, in blokjes
20 gr feta, in blokjes (let op: neem bij voorkeur de echte schapenfeta)
1 el rode uienringen, eventueel ingelegd
olijfolie, om te besprenkelen

Hoe maak je het?
Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel voor het serveren met olijfolie.

Oosterse kipsalade

Wat heb je nodig?
100 gr gare kipfilet (biologisch)
1/2 rode paprika, in reepjes
100 gr sugar snaps
30 gr taugé
1 el sesamzaadjes

voor de pindadressing:
1 el pindakaas
1 el ahornsiroop
1 tl miso
sap van 1/2 citroen

Hoe maak je het?
Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg eventueel water toe als de dressing te dik is. Meng de salade-ingredienten en besprenkel de salade voor het serveren met de dressing.

Zomerse salade

Wat heb je nodig?
25 gr spinazie
1/2 venkel, in dunne plakjes
1 sinaasappel, in plakjes
40 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
2 el hazelnoten
Olijfolie om te besprenkelen

Hoe maak je het?
Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel voor het serveren met olijfolie. Deze salade is ook lekker met wat (glutenvrije) couscous.

 

Deze recepten komen uit het boek van All-day bowls: de lekkerste gerechten uit een kom. In dit boek vind je natuurlijk nog veel meer lekkere gerechtjes.
Wil je nog meer inspiratie voor gezond en lekker eten? Lees dan vooral mijn boek Gezonder met Viv boordevol makkelijke tips!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten