Ontbijtsmoothies zijn een heel fijne en makkelijke manier om ‘s ochtends al groente binnen te krijgen. Door groente ‘s ochtends in een smoothie te verwerken, merk je nauwelijks dat je je lichaam al voorziet van de nodige groentes.

Smoothies met groente zijn voedzaam, vullend en je kan er een flinke tijd op teren. Als je dit vaker eet, en lange tijd volhoudt, kan het zelfs zo zijn dat je er meer energie van gaat krijgen.

Deze maand zal ik elke week een nieuwe ontbijtsmoothie met groenten met jullie delen! Deze smoothies zijn niet alleen erg lekker maar ook nog eens vrij simpel om te maken. Vorige week konden jullie al genieten van de rode bietensmoothie, deze week is het een heerlijke courgettesmoothie!

Smoothie 2: Acai Courgettesmoothie

Ingrediënten:

 • 100 gram courgette
 • 100 gram bevroren frambozen
 • 1 banaan
 • 125 ml plantaardige melk
 • 1/2 avocado
 • 1/2 el acai poeder

In principe kan je alle ingrediënten tegelijk in je blender doen. Een goede en sterke blender moet dat zeker kunnen hebben. Wil je het liever stapsgewijs doen, dan zou je de volgende volgorde kunnen aanhouden.

 1. Doe de groente samen met de banaan en het vocht in de blender.
 2. Laat draaien totdat er een smoothie is ontstaan.
 3. Voeg het bevroren fruit toe.
 4. Laat draaien totdat er een stevigere smoothie is ontstaan. Doordat je nu bevroren fruit gebruikt kan het wat langer duren voordat je blender het verwerkt heeft.
 5. Voeg alle overige ingrediënten toe en laat de blender nog eenmaal goed draaien.

Tekst: Myrthe van Til voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten