Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
17 september 2015
Ontbijt ijs
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
8 maart 2016
Detox kan elke dag
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
8 mei 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –