Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
12 december 2014
15 foods voor 2015
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
6 oktober 2014
Eetdagboek review
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
5 maart 2016
Ultiem geluk
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
25 oktober 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –