Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
2 juli 2016
3 x ei love you
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
13 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –