Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerde berichten
17 augustus 2020
Zomerkilo’s voorkomen én genieten: zo doe je dat
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
15 februari 2017
FRIET
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
11 juli 2019
Zo zorg je voor meer proteïne in je maaltijden
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
16 juni 2016