Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
12 september 2017
Recept: good for the brains food
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
2 december 2018
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –