Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
6 oktober 2014
Eetdagboek review
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
13 augustus 2015
Homemade Hummus
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
23 maart 2015
Dopper winnen
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
13 november 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –