Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
23 maart 2015
Dopper winnen
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
9 augustus 2015
Herman over bonen
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
29 december 2017
De anti-kater pil
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
14 juni 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –