Snelle Ratjetoe
Wil je iets snels, gezonds en makkelijks op tafel zetten? Dan is Ratatouille een perfect zoetig groentegerecht met weinig ingrediënten! Een zonnige ovenmaaltijd die vaak in de mediterrane keuken gegeten wordt, dus instant vakantiegevoel als je deze schotel op tafel zet!
Wat heb je nodig?
- Courgette
- Aubergine
- Half bakje cherrytomaatjes/tomaten in parten gesneden
- Ui/knoflook naar smaak
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Maak in je ovenschotel alvast een bodempje van olijfolie met wat peper en zout.
Snij de aubergine en courgette in plakken. De aubergine kun je meestal het beste in plakken snijden en nog eens halveren.
Snij ook een 1 ui in ringen. Plet wat gepelde tenen knoflook onder je mes. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak. Je kunt de ui en knoflook ook weglaten en alleen Italiaanse kruiden gebruiken als je dit lekkerder vindt.
Leg de groenten in de ovenschaal. Herhaal de eerste stap; dus giet er nog wat olijfolie overheen en voeg peper en een beetje zout toe. Strooi wat Italiaanse kruiden over het geheel. Roer alles door elkaar en zet de ovenschotel op het rooster midden in de oven. Laat 15 minuten staan en roer daarna de schotel nog eens door. Voeg ook meteen tomaat toe. Het is makkelijk om cherrytomaatjes te gebruiken, maar gewoon wat partjes tomaat doet de truc ook! Laat nog eens 15 minuten staan en klaar is je Ratjetoe! Varieer naar hartelust, bijvoorbeeld door paprika of champignon toe te voegen.
Hoe eet je het?
- Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld brood, een stukje vis of vlees. Ook quinoa is een mogelijkheid.
- Als gezonde borrel en barbecue hap bij feesten/partijen. Heerlijk met hummus en zuurdesem/volkorenbrood.
- Als bijgerecht. Kun je wel wat meer groenten gebruiken? Een makkie met dit gerecht!
- Tip 1
Ook geschikt om vooraf te maken, je kunt alles al in een schaal leggen en afdekken met folie. Om het gerecht later pas in de oven gaar te stoven! - Tip 2
Ratatouille over? Zet de afgedekte schotel in de koelkast en eet de overgebleven groenten de dag erna op tijdens de lunch. Erg lekker met humus en zuurdesem/volkorenbrood.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerde berichten
6 oktober 2014
Eetdagboek review
12 maart 2015
Insecten als snack
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
8 september 2015
Healthy Kids
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
1 november 2018
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
1 april 2015
Saoto soep
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
16 mei 2015