Panna Cotta is nog gekker/notiger geworden met deze bakewell-variant op een klassiek dessert. Rude Health Amandel Drink geeft je Panna Cotta een subtiele zoete smaak welke de kersen balanceert. Probeer ze zelf thuis te maken. Je mond zal je dankbaar zijn.
Aantal: 4
Bereidingstijd: 20 min
Rusttijd: 1 uur en 20 min
Recept voor de Panna Cotta:
- 2 Kopjes Rude Health Almond Drink
- ¼ kop ahornsiroop
- ½ theelepel agar poeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel amandelextract
- 25 ml Amaretto (optioneel)
- Een handvol geroosterde amandelen
- Recept voor de compote:
- Een handjevol verse of bevroren kersen zonder pit
- 1 theelepel ahornsiroop
Methode:
- Voeg de Almond drink, ahornsiroop en agar poeder toe in een middelgrote pan en roer het goed tot een mengsel.
- Voeg het vanille-extract en amandelextract en roer opnieuw
- Zet het mengsel tijdens dat het geroerd wordt op middelhoog vuur en breng het aan de kook. Als het eenmaal begint te koken, zet het iets lager en laat het voor 2 minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en voeg indien gebruik de Amaretto toe.
- Giet het mengsel in een kan en verdeel het over vormpjes op een dienblad.
- Laat het mengsel rusten op kamertemperatuur voor 20 minuten en zet het daarna in de koelkast voor minstens 1 uur om het volledig te laten rusten.
- Maak tijdens het koelen je compote door de bessen en ahornsiroop in een steelpan op middelhoog vuur te plaatsen. Roer tot de bessen een beetje zacht en opengebroken zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Voor het serveren, draai de Panna Cotta om uit het vormpje op een eigen bord, of serveer gelijk vanuit het vormpje.
- Maak het af met de compote en geroosterde amandelen.
MAAK OOK: Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
2 juli 2014
Aan het infuus
5 oktober 2018
Viv’s detox
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
18 december 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –