Een drie-daagse detox kuur van sapje, wat kan je verwachten, wat doet het met je en hoe voel je je erna? Benieuwd? Lees snel verder.

Op de redactie werden wij benaderd door Sapje, of wij een drie-daagse detox kuur wilde uitproberen? Vivian had hier op het moment geen tijd voor, en ik had dit nog nooit gedaan, dus ik twijfelde geen moment en zei meteen Ja! Zo gezegd, zo gedaan en sapje kwam twee dagen later een kratje vol met sapjes bij mij thuis brengen. Ben je benieuwd hoe ik het er vanaf bracht? Lees dan snel verder.

Drie-daagse pre-detox

Voordat ik aan de detox kuur begon, werd mij verteld dat het verstandig was om een pre-detox te doen van drie dagen lang. Op deze manier is je detox namelijk effectiever en zal je waarschijnlijk minder last krijgen van bijwerkingen of afkickverschijnselen. Bij deze pre-detox moest ik langzaam mijn “gewone” eetpatroon afbouwen en overgaan op alleen maar groente. Dit zag er als volgt uit:

Drie dagen vooraf

Geen rood vlees en melkproducten zoals kaas, yoghurt, kwark en bewerkte voeding.

Twee dagen vooraf

Geen vlees- en visproducten als kip, kalkoen, vis, schaaldieren en eieren. Geen koolhydraten van brood, witte rijst en suikers.

Een dag vooraf

Eet alleen nog salades, groentesoep, (rauwe) groente, knollen, peul- vruchten, fruit en noten.

Tijdens het doen van deze pre-detox merkte ik al meteen verschil in mijn lichaam, ik kreeg meer energie en had helemaal geen opgeblazen gevoel meer.

De échte detox met alleen sapjes:

schema sapje detox kuurNa de pre-detox volgde de echte detox. Deze bestond uit zes sapjes, een zeoliet shot, een soepje en een kopje kamille thee per dag (zie het schema hiernaast). De sapjes waren qua smaak even wennen de eerste dag, maar wel lekker! De tweede dag vond ik ze al heerlijk, veel zoeter dan de eerste dag en ik verheugde me echt op het volgende sapje. Omdat de kuur uit zoveel sapjes bestaat had ik helemaal geen
last van honger. Wel had ik heel erg de behoefte om te kauwen, maar ook hier had sapje iets op bedacht, je krijgt namelijk een boodschappenlijst met producten die je tijdens je detox mag eten. Zoals, wortels, bleekselderij, komkommer en paprika. Ook mag je één avocado per dag eten (tijdens de kuur was een avocado voor mij als een soort bonbon)!!!

De kuur verliep erg goed en juist omdat je groente naast de sapjes mag eten is deze goed vol te houden. Wel moet ik erbij zeggen dat het belangrijk is dat je drie dagen vrij plant in je agenda. Ik ging namelijk 1 dag klussen bij vrienden en dat was veel te zwaar. Het beste is om te relaxen, plan een yoga lesje, neem een massage, ga lekker lang in bad of bijvoorbeeld een paar uur netflixen (of een goed boek lezen) in bed of op de bank.

After detox

Na de detox is het verleidelijk om meteen bakken Ben & Jerry’s leeg te gaan lepelen of je vol te stoppen met heerlijk belegde broodjes. MAAR het is heel belangrijk om je eetpatroon heel bewust weer langzaam op te bouwen. Net als dat je je lichaam drie dagen hebt laten wennen doormiddel van de pre-detox, moet je ook je lichaam weer aan normaal eten laten wennen met de after-detox. Gelukkig krijg je van sapje een informatiefolder met perfect samengestelde recepten die bij deze pre- en after-detox horen.

Één dag na de detoxkuur

Eet rauwe groente, fruit, knollen, salades, peulvruchten, nootjes en eventueel ook wat verse groentesoep.

Twee dagen na de detoxkuur

Voeg wat (glutenvrije) koolhydraten toe aan je eetpatroon zoals boekweit, bruine rijst, quinoa of bonen.

Drie dagen na de detoxkuur

Voeg dierlijke eiwitten (vlees, kip, kalkoen, vis, ei) en zuivelproducten toe aan je eetpatroon.

Extra informatie

kratjes sapje detox kuurSapje stuurt je van te voren allemaal extra informatie en goed uitgelegde en samengestelde stappenplannen die je kunt gebruiken voor- tijdens en na je kuur. Dit is heel fijn, vooral als het bijvoorbeeld de eerste keer is dat je zo’n kuur doet (zoals ik). De sapjes worden geleverd in glazen flesjes in een houten kratje, alleen daar al werd ik blij van! Het zag er zo leuk uit (Zie foto rechts).

Een bijkomstig voordeel is trouwens dat je gemiddeld 2-3 kilo afvalt tijdens het doen van je detox kuur.

Dus ben jij benieuwd naar het doen van een detox kuur en zou je dit wel eens willen proberen? Twijfel dan niet en bestel deze bij sapje. Voor €125 krijg je voor drie dagen sapjes én alle informatie en begeleiding die je nodig hebt!

Ga je het doen, houd ons dan op de hoogte wat je ervan vindt! Ik ben benieuwd, en wie weet sappen we binnenkort een keer samen.

Tekst: Djoeke Dekker voor VIVONLINE

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten