Een heerlijk gezond recept voor vegan jam gemaakt van gemixte bessen!

Hou jij ook zo erg van jam op je rijstwafel/broodje/ in je yoghurt? Maar wil je die uit de supermarkt eigenlijk niet eten omdat er zoveel suiker in zit? Dan hebben wij nu een heerlijk recept voor je, namelijk vegan jam gemaakt van gemixte bessen. Lees snel verder.

Ingrediënten

  • 2 flinke bekers bevroren bessen (je kan gaan voor alleen bosbessen of alleen frambozen maar ik mixte alles door elkaar)
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 zoetmaker naar keuze (dadelsiroop, kokosbloesemsuiker)

Bereiding

Laat de gemixte en bevroren bessen ontdooien in een bakje. Voeg hier het citroensap en chiazaad bij en roer goed door. Laat dit zo’n 15 minuten staan zodat de chiazaden goed het vocht op kunnen nemen. Gooi vervolgens de jam even in je blender en laat deze een minuutje draaien zodat je een zachte, egale jam hebt. Roer hier vervolgens de zoetmaker doorheen et voila! Raw vegan jam! Supergezond én superlekker!

Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE

Wil jij meer lekkere recepten van Sanne lezen en maken? Probeer dan bijvoorbeeld deze heerlijke boekweit wraps.