Deze courgette-banaan pannenkoekjes zijn de ideale manier om de kinderen meer groente te laten eten. Ze zijn zo lekker, ze zullen niet eens merken dat er groente in zit. Deze traktatie is geschikt als ontbijt of lunch en als on the go recept.

Recept uit mijn boek ‘Gezonder met Viv’

Courgette-Banaan pannenkoekjes

Je kunt deze pannenkoeken ook voor een paar dagen maken, bewaar ze dan gekoeld tot gebruik.

Bereiding: 15 minuten voor 12-15 pannenkoekjes

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1/2 courgette, in stukken gesneden
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 el honing, optioneel
  • 200 g boekweitmeel
  • 4 el kokosolie

Benodigdheden:

  • Keukenmachine

Bereiding:

  1. Pureer de bananen, eieren en courgette in een keukenmachine fijn. Voeg hierna de kokosmelk en de honing toe en meng dit tot een glad beslag. Voeg als laatste het boekweitmeel toe. Wanneer je dit in fases doet, kun je zelf bepalen hoe dik het beslag wordt en daarmee je pannenkoekjes.
  1. Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan. Schep met een soeplepel 3 kleine hoopjes in de pan. Als de bovenkant van de pannenkoekjes gaatjes krijgt en het beslag wat droger wordt kun je de pannenkoekjes met een spatel keren. Doe hetzelfde met het resterende beslag. Houd de pannenkoekjes warm onder een stukje aluminiumfolie.

Tip 1: Maak het slanker door de honing weg te laten.
Tip 2: Dit glutenvrije recept is geschikt voor het hele gezin. Je kunt het boekweitmeel ook vervangen voor havermout.

Wil jij mijn boek alvast bestellen? Dat kan via deze link of via de button hieronder.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten