Heb jij in de zomer ook zin in lichte en frisse snacks? Lees dan snel verder voor ideeën en recepten!
Het is augustus en (mits het weer het toelaat) bij uitstek de tijd voor een picknick in het park of op het strand. Als je gaat picknicken is het wel zo fijn dat je niet eerst uren in de keuken staat om te preppen. Om die reden hebben we hieronder een drietal toppers waar je gegarandeerd succes mee hebt en die niet veel voorbereidingstijd kosten!
Doperwtendip
Ingrediënten:
- Diepvries doperwten 350 gram
- Feta 250 gram
- Scheutje olijfolie
- Citroensap naar smaak
- Zwarte peper uit de molen
- Snufje zeezout
Bereidingswijze:
Alles in een kom, zet de staafmixer erop en mix tot je een smeuïge massa hebt. Laat even de kou (ivm de diepvries doperwten) eraf gaan voordat je het opdient. Natuurlijk lekker als smeersel, maar ook heerlijk als dip voor rauwe groenten.
Naanbrood ala Italia
Eigenlijk is dit een gerecht met een identiteitscrisis. Het lijkt namelijk qua uiterlijk op naanbrood uit het Midden-Oosten, maar door de kruiden is de smaak juist Italiaans. Laten we er niet te lang over nadenken. Het is namelijk lekker, makkelijk én snel gemaakt. Over het genieten mag je natuurlijk wel iets langer doen…
Ingrediënten voor 3 (kleine) ‘broden’:
- 50 gram tapiocameel
- 30 gram kokosmeel
- 100 ml kokosmelk
- 100 ml water
- Rozemarijn (gedroogd)
- Tijm (gedroogd)
- Zeezout
- Ghee om in te bakken
Bereidingswijze:
Doe de 2 meelsoorten bij elkaar in een kom en meng ze door elkaar met een flinke snuf zeezout. Meng hier naar smaak de gedroogde rozemarijn en tijm doorheen. Roer de kokosmelk en het water erdoor en klop tot het een beetje vla-achtig wordt. Let op dat het niet dik wordt als pudding, het moet vloeibaar blijven (doe er anders nog wat water bij).
Pak er een koekenpan bij en verhit hierin een flinke eetlepel ghee. Als het heet is giet je 2/3 van het mengsel in 2 lengtevormen (zoals naanbrood) naast elkaar in de pan, zorg dat ze zo ver mogelijk uit elkaar liggen, anders gaan ze aan elkaar vastzitten. Zodra de randjes wat bruiner worden en de bovenkant gaat stollen kun je ze omdraaien. In totaal liggen ze hooguit 5 minuten in de pan. Doe hetzelfde met het laatste restje beslag voor nog 1 lengtevorm. Leg de broden op keukenpapier als ze uit de pan komen.
Strooi als finishing touch nog wat zeezout over het brood. Ze zijn heerlijk om gewoon zo te eten. Wil je nog meer Italië tijdens de picknick? Snijd dan wat zongedroogde tomaatjes en olijven fijn en strooi dit erover….. Genieten!!
Watermeloen met feta en munt
Met maar 3 ingrediënten:
- watermeloen
- feta
- verse munt
Bereidingswijze:
De watermeloen snijd je in hapklare chuncks. Brokkel de feta. Snijd de munt fijn en bewaar wat hele blaadjes voor de garnering. Hussel deze alles met je handen door elkaar en als je er echt een feestje van wilt maken, sprenkel er dan nog wat goede balsamico over…. Mmmmmm…….
Als je van plan bent dit thuis aan de visite voor te schotelen, doe dan alles in 1 mooie schaal. Neem je het mee om later op te eten, dan kun je beter de feta met munt in een aparte bak van de watermeloen bewaren voordat je het opdient. Bij ons gaat deze schaal altijd helemaal leeg tijdens de picknicks! Het is heerlijk fris, mét een bite.
Met deze snacks in ons hoofd hopen wij alleen nog op een lange, warme zomer… Eet smakelijk!
Wil je nog meer lezen over zomerse snacks? Of bijvoorbeeld picknick tips? Klik dan hier.
Tekst: Joyce Puister voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
12 december 2014
15 foods voor 2015
8 mei 2014
Mom in shape
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
13 augustus 2015
Homemade Hummus
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
10 juni 2015
SLA: het kookboek
15 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –