Heb jij in de zomer ook zin in lichte en frisse snacks? Lees dan snel verder voor ideeën en recepten!
Het is augustus en (mits het weer het toelaat) bij uitstek de tijd voor een picknick in het park of op het strand. Als je gaat picknicken is het wel zo fijn dat je niet eerst uren in de keuken staat om te preppen. Om die reden hebben we hieronder een drietal toppers waar je gegarandeerd succes mee hebt en die niet veel voorbereidingstijd kosten!
Doperwtendip
Ingrediënten:
- Diepvries doperwten 350 gram
- Feta 250 gram
- Scheutje olijfolie
- Citroensap naar smaak
- Zwarte peper uit de molen
- Snufje zeezout
Bereidingswijze:
Alles in een kom, zet de staafmixer erop en mix tot je een smeuïge massa hebt. Laat even de kou (ivm de diepvries doperwten) eraf gaan voordat je het opdient. Natuurlijk lekker als smeersel, maar ook heerlijk als dip voor rauwe groenten.
Naanbrood ala Italia
Eigenlijk is dit een gerecht met een identiteitscrisis. Het lijkt namelijk qua uiterlijk op naanbrood uit het Midden-Oosten, maar door de kruiden is de smaak juist Italiaans. Laten we er niet te lang over nadenken. Het is namelijk lekker, makkelijk én snel gemaakt. Over het genieten mag je natuurlijk wel iets langer doen…
Ingrediënten voor 3 (kleine) ‘broden’:
- 50 gram tapiocameel
- 30 gram kokosmeel
- 100 ml kokosmelk
- 100 ml water
- Rozemarijn (gedroogd)
- Tijm (gedroogd)
- Zeezout
- Ghee om in te bakken
Bereidingswijze:
Doe de 2 meelsoorten bij elkaar in een kom en meng ze door elkaar met een flinke snuf zeezout. Meng hier naar smaak de gedroogde rozemarijn en tijm doorheen. Roer de kokosmelk en het water erdoor en klop tot het een beetje vla-achtig wordt. Let op dat het niet dik wordt als pudding, het moet vloeibaar blijven (doe er anders nog wat water bij).
Pak er een koekenpan bij en verhit hierin een flinke eetlepel ghee. Als het heet is giet je 2/3 van het mengsel in 2 lengtevormen (zoals naanbrood) naast elkaar in de pan, zorg dat ze zo ver mogelijk uit elkaar liggen, anders gaan ze aan elkaar vastzitten. Zodra de randjes wat bruiner worden en de bovenkant gaat stollen kun je ze omdraaien. In totaal liggen ze hooguit 5 minuten in de pan. Doe hetzelfde met het laatste restje beslag voor nog 1 lengtevorm. Leg de broden op keukenpapier als ze uit de pan komen.
Strooi als finishing touch nog wat zeezout over het brood. Ze zijn heerlijk om gewoon zo te eten. Wil je nog meer Italië tijdens de picknick? Snijd dan wat zongedroogde tomaatjes en olijven fijn en strooi dit erover….. Genieten!!
Watermeloen met feta en munt
Met maar 3 ingrediënten:
- watermeloen
- feta
- verse munt
Bereidingswijze:
De watermeloen snijd je in hapklare chuncks. Brokkel de feta. Snijd de munt fijn en bewaar wat hele blaadjes voor de garnering. Hussel deze alles met je handen door elkaar en als je er echt een feestje van wilt maken, sprenkel er dan nog wat goede balsamico over…. Mmmmmm…….
Als je van plan bent dit thuis aan de visite voor te schotelen, doe dan alles in 1 mooie schaal. Neem je het mee om later op te eten, dan kun je beter de feta met munt in een aparte bak van de watermeloen bewaren voordat je het opdient. Bij ons gaat deze schaal altijd helemaal leeg tijdens de picknicks! Het is heerlijk fris, mét een bite.
Met deze snacks in ons hoofd hopen wij alleen nog op een lange, warme zomer… Eet smakelijk!
Wil je nog meer lezen over zomerse snacks? Of bijvoorbeeld picknick tips? Klik dan hier.
Tekst: Joyce Puister voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
25 maart 2014
Presentatie coaching
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
14 juni 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –