De laatste maand van 2014 is inmiddels alweer van start gegaan. Oh wat vliegt de tijd! Allereerst vind ik dit trouwens een mooie quote om te delen:
‘You have one month to finish the book of 2014. Make the last chapter a perfect one….!’
Op naar 2015 dus! Ben je ook zo benieuwd naar de foodtrends voor het nieuwe jaar? Lees dan snel verder.
Vaarwel met pakjes en zakjes
Eigenlijk waren we hier afgelopen jaar ook al mee bezig. Maar in 2015 zeggen we voorgoed vaarwel tegen pakjes en zakjes. We gaan voor onbewerkt en zo puur mogelijk. Denk ook aan zelfgemaakte burgers en schnitzels.
Superfoods zijn zo 2014
We werden op iedere hoek van de straat beladen met superfoods. Waar ze eerst nog alleen maar in de natuurwinkel te krijgen waren zien we ze nu al in de schappen van de Albert Heijn en de Hema! Het is prima om superfoods toe te voegen aan je voedingspatroon maar doe het met mate. Ga zeker geen maaltijden vervangen door alleen superfoods te eten! Koop liever normale en ook meteen betaalbare voedingsmiddelen zoals broccoli, avocado, blauwe bessen of zoete bataat. Dat zijn pas echte powerfoods!
Kleine hapjes
In het nieuwe jaar gaan we voor miniatuur. Hele kleine hapjes maar van waanzinnig goede kwaliteit. Een fantastische smaken met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dus zonder toevoegingen! Denk bijvoorbeeld aan een pure macaron of een bonbon!
Bewust kiezen voor
Het is niet vreemd meer om zuivel,- gluten- en suikervrij te eten. Veel mensen kiezen hier bewust voor en niet altijd om medische redenen. Maar puur omdat ze merken dat ze zich hierdoor veel fitter, energieker en lekkerder voelen. Het is de nieuwe happy & healthy lifestyle. Geen dieet! Maar een gezonde manier van leven!
Licht verteerbaar
De spijsvertering wordt in 2015 erg belangrijk. Als deze goed werkt voel je je vanzelf lekkerder en minder opgeblazen. We eten meer volle granen, zaden, havermout, peulvruchten, groenten en fruit en schuiven de witte rijst, aardappelen, zuivel en suikerhoudende producten aan de kant. Die zorgen alleen maar voor een slechte spijsvertering. We zullen ons ook meer gaan verdiepen in snelle en langzame koolhydraten en de glykemische index van voedingsmiddelen.
Bitter in de mond
Er komen steeds meer natuurlijke tonics en andere gezonde frisdranken op de markt met verassende smaken en combinaties. ‘Bitter in de mond maakt de hart gezond’!
Geen voedselverspilling meer
We gooien niet zomaar allerlei voedingsmiddelen weg omdat ze de houdbaarheidsdatum hebben bereikt of er niet ‘mooi’ genoeg uit zien! We gaan voor duurzaam en hechten steeds meer waarde aan waar het eten vandaan komt. Geen onnodige verspilling meer dus! Er komen steeds meer initiatieven zoals Kromkommer of restaurant In Stock. En over no waste gesproken, in 2015 opent zicht ook de eerste verpakkingsvrije supermarkt in Nederland!.
Steun de boer
Het liefst biologisch en lokaal, dat wordt het nieuwe boodschappen doen. Naast de plaatselijke supermarkt bezoeken we veel vaker de lokale boer of ondernemer. Het gaat om het vertrouwen en de oorsprong van je voedingsmiddelen. Weet wat je eet!
Smaakbommetjes
Zuurkool, kimchi (gefermenteerde kool), gerijpt rundvlees, kiemgroenten zijn populair in 2015. Oftewel fermentatie zorgt voor rijkere smaken met hele hoge voedingswaarden! Voeg wat vaker kiemen toe aan je maaltijden. En ga je eens verdiepen in fermentatie!
Alvast een HAPPY HEALTHY NEW YEAR!
Tekst: Suzanne van Laar
Bron: www.jamiemagazine.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
9 april 2014
Ontzuren met thee
20 januari 2020
Omega 3 een onmisbare dagelijkse aanvulling
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
25 juni 2015
Eivissa Food
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
5 juni 2016
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –