De laatste maand van 2014 is inmiddels alweer van start gegaan. Oh wat vliegt de tijd! Allereerst vind ik dit trouwens een mooie quote om te delen:
‘You have one month to finish the book of 2014. Make the last chapter a perfect one….!’
Op naar 2015 dus! Ben je ook zo benieuwd naar de foodtrends voor het nieuwe jaar? Lees dan snel verder.
Vaarwel met pakjes en zakjes
Eigenlijk waren we hier afgelopen jaar ook al mee bezig. Maar in 2015 zeggen we voorgoed vaarwel tegen pakjes en zakjes. We gaan voor onbewerkt en zo puur mogelijk. Denk ook aan zelfgemaakte burgers en schnitzels.
Superfoods zijn zo 2014
We werden op iedere hoek van de straat beladen met superfoods. Waar ze eerst nog alleen maar in de natuurwinkel te krijgen waren zien we ze nu al in de schappen van de Albert Heijn en de Hema! Het is prima om superfoods toe te voegen aan je voedingspatroon maar doe het met mate. Ga zeker geen maaltijden vervangen door alleen superfoods te eten! Koop liever normale en ook meteen betaalbare voedingsmiddelen zoals broccoli, avocado, blauwe bessen of zoete bataat. Dat zijn pas echte powerfoods!
Kleine hapjes
In het nieuwe jaar gaan we voor miniatuur. Hele kleine hapjes maar van waanzinnig goede kwaliteit. Een fantastische smaken met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Dus zonder toevoegingen! Denk bijvoorbeeld aan een pure macaron of een bonbon!
Bewust kiezen voor
Het is niet vreemd meer om zuivel,- gluten- en suikervrij te eten. Veel mensen kiezen hier bewust voor en niet altijd om medische redenen. Maar puur omdat ze merken dat ze zich hierdoor veel fitter, energieker en lekkerder voelen. Het is de nieuwe happy & healthy lifestyle. Geen dieet! Maar een gezonde manier van leven!
Licht verteerbaar
De spijsvertering wordt in 2015 erg belangrijk. Als deze goed werkt voel je je vanzelf lekkerder en minder opgeblazen. We eten meer volle granen, zaden, havermout, peulvruchten, groenten en fruit en schuiven de witte rijst, aardappelen, zuivel en suikerhoudende producten aan de kant. Die zorgen alleen maar voor een slechte spijsvertering. We zullen ons ook meer gaan verdiepen in snelle en langzame koolhydraten en de glykemische index van voedingsmiddelen.
Bitter in de mond
Er komen steeds meer natuurlijke tonics en andere gezonde frisdranken op de markt met verassende smaken en combinaties. ‘Bitter in de mond maakt de hart gezond’!
Geen voedselverspilling meer
We gooien niet zomaar allerlei voedingsmiddelen weg omdat ze de houdbaarheidsdatum hebben bereikt of er niet ‘mooi’ genoeg uit zien! We gaan voor duurzaam en hechten steeds meer waarde aan waar het eten vandaan komt. Geen onnodige verspilling meer dus! Er komen steeds meer initiatieven zoals Kromkommer of restaurant In Stock. En over no waste gesproken, in 2015 opent zicht ook de eerste verpakkingsvrije supermarkt in Nederland!.
Steun de boer
Het liefst biologisch en lokaal, dat wordt het nieuwe boodschappen doen. Naast de plaatselijke supermarkt bezoeken we veel vaker de lokale boer of ondernemer. Het gaat om het vertrouwen en de oorsprong van je voedingsmiddelen. Weet wat je eet!
Smaakbommetjes
Zuurkool, kimchi (gefermenteerde kool), gerijpt rundvlees, kiemgroenten zijn populair in 2015. Oftewel fermentatie zorgt voor rijkere smaken met hele hoge voedingswaarden! Voeg wat vaker kiemen toe aan je maaltijden. En ga je eens verdiepen in fermentatie!
Alvast een HAPPY HEALTHY NEW YEAR!
Tekst: Suzanne van Laar
Bron: www.jamiemagazine.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
31 juli 2014
A kiwi a day…
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
9 november 2014
Herfstige salade
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
4 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –