Voor vandaag staat dit heerlijke winterse recept bij ons op het menu. In plaats van gewone aardappel, maken we vandaag de puree van zoete aardappel. De zoete aardappel (bataat) is ontzettend gezond, kan helpen bij het afvallen en is tóch vullend. Het bevat namelijk weinig vetten maar wel veel voedingsvezels en vitaminen. Dit recept is bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten
1 kilo zuurkool
500 gr zoete aardappel
1 (biologische) runderworst
peper en zout
scheutje witte wijn
witte wijn azijn of appel azijn

Bereidingswijze
Zet een pan met water op het vuur, schil de zoete aardappel goed. Snijd de aardappel in grote stukken en doe het geheel in kokend water. Na ongeveer 20 min is de bataat zacht (check door met een vork in de bataat te prikken) giet het af en prak deze met een vork tot het puree is. Voeg een klontje kokosvet en wat peper en zout toe naar smaak. Ondertussen zet je weer een pannetje op het vuur voor de zuurkool met een flinke scheut witte wijn en twee eetlepels azijn en wat peper en zout. Zet dit zachtjes aan zodat het warm wordt. Smelt nogmaals een beetje kokosvet in een kleine pan, en braad hierin kort de runderworst. Wanneer de zuurkool warm is, kun je deze afgieten en alles mooi bij elkaar opdienen! Eetsmakelijk!

Recept: Frederique van Putten voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten