Een lekker winters recept! Stamppot, wij zijn er dol op! In plaats van gewone aardappel, maken we vandaag de stamppot van zoete aardappel. De zoete aardappel (bataat) is ontzettend gezond, kan helpen bij het afvallen en is tóch vullend. Het bevat namelijk weinig vetten maar wel veel voedingsvezels en vitaminen. En om je extra te laten smullen, braden wij er gewoon nog een heerlijk bio gehaktballetje bij. Eet smakelijk!

Ingrediënten:

  1. 4 grote zoete bataat
  2. pakje zuurkool
  3. knoflook
  4. uien
  5. bouillon kip (bio)
  6. zout en peper

Stap voor stap:

  • Kook de zoete aardappelen tot ze zacht zijn in de bouillon.
  • Stamp ze tot puree, smoor ondertussen de uitjes en knoflook in de pan en doe de zuurkool erbij.
  • Voeg het mengsel vervolgens samen met de aardappelpuree.
  • Doe er een klontje roomboter bij met een snufje zout en peper!
  • Bak er een lekker bio gehaktballetje bij.

 

Aan tafel!