Een home made green smoothie is een van mijn lievelingsontbijtjes. De gezondheidsvoordelen van groene smoothies zijn steeds beter bekend. En zeker die van de groene, waar ik groot fan van ben. Het verschil tussen een gewone smoothie en een groene smoothie is dat een groene voor een groot deel uit bladgewassen bestaat, zoals spinazie, boerenkool, romaine sla, andijvie, raapstelen etcetera.

Deze healthy home made green smoothie krijgt zijn mooie kleurtje door het toevoegen van bladgroen. Bladgroen bevat vrijwel alle bouwstoffen die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven en zich te vernieuwen. De meeste mensen kauwen onvoldoende en daardoor wordt voeding soms niet goed opgenomen. Door het pureren van bladgroen in een blender kunnen alle voedingsstoffen WEL gemakkelijk worden opgenomen. De combinatie met fruit maakt de groene smoothie supergezond en heel lekker. Al schrikt de kleur je soms af, de smaak is heerlijk!

Met een groene smoothie krijg je bovendien op een makkelijke manier de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit, groenten, vezels, vitamines en mineralen binnen. Maar er zijn nog veel meer redenen op te noemen om een groene smoothie te maken. Wist jij dat de voedingsstoffen in een groene smoothie je bloed, suiker en cholesterol kunnen stabilisteren? En dat bij regelmatige inname je huid gaat stralen, en het verouderingsproces wordt vertraagd? En misschien nog wel fijner is dat een groene smoothie genoeg vult zodat het ongewenste eetbuien tegen gaat, het je spijsvertering bevordert, en zelfs het einde kan betekenen van ongewenst vet.

Dus wil jij 2016 ook happy & healthy beginnen? Blenden maar, en op naar een groen jaar!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten