Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerde berichten
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
20 juni 2016
3 x koffievervangers
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
31 juli 2014
A kiwi a day…
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
26 december 2016