Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
28 mei 2014
Bloemkool pizza
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
16 november 2016
Interview Vriendin
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
16 juli 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –