Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
10 juni 2015
SLA: het kookboek
11 juli 2019
Zo zorg je voor meer proteïne in je maaltijden
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
1 juli 2016
VEGAN OREO!
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
13 oktober 2018
Sushi omelet
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
2 juli 2014
Aan het infuus
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
2 oktober 2017
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
2 juli 2016
Ilse –
Anoniem –
Femke –
Prima!
Anoniem –
Mannie Schonewille –