Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
28 oktober 2014
Eetdagboek review
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
23 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –