Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
1 januari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –