Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
21 augustus 2017
Avocado risotto
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
3 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –