Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
28 oktober 2014
Eetdagboek review
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
4 oktober 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –