Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
7 april 2023
Chocolade smoothie
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
11 december 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –