Viv’s product van de week is de slowjuicer van Hurom, maar wat is nou eigenlijk slowjuicen? Het is enorm gezond, geeft je lichaam direct een energieboost en je gaat er letterlijk van stralen. Maar wat is het verschil tussen een juice en een smoothie? Gebruik je dan een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer? En hoe lang kan ik mijn sapjes bewaren? Slowjuice.nl heeft antwoord op al je vragen.
Slowjuicer en slowjuicen
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap ligt in de manier waarop het geperst wordt. Om een sap te krijgen die zijn vitaminen, mineralen en enzymen behoudt en daarbij veruit de meeste smaak heeft, is het belangrijk sap op een langzame manier te persen. Een kneuzende, malende en persende handeling op groente en fruit zorgt voor beter behoud van voedingsstoffen en levende enzymen. En dat is precies wat een slowjuicer doet. Een slowjuicer creëert het meest voedzame sap dat je kunt krijgen, gemaakt van alle soorten groenten en fruit die jij graag eet.
Sapcentrifuge
Een sapcentrifuge maakt gebruik van een rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, waarbij een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij komt. Hier gaat een aanzienlijk grote hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen verloren. Een sapcentrifuge is niet geheel afgesloten en er mengt zich tijdens het centrifugeren zuurstof in het sap, dat zorgt voor oxidatie. Je herkent dit proces aan de verkleuring van het sap en de scheiding van vaste en vloeibare delen.
Blender
Bij een blender wordt het vermalingsproces afgesloten in een kan en voor zachte groenten en fruit is dit dan ook een prima optie. De mesjes krijgen de vruchten redelijk tot een zacht geheel, maar wanneer je groenten en fruit gebruikt zoals harde koolsoorten, wortels en appels gebruikt zal de blender moeite hebben deze fijn te krijgen. Daarnaast verteert de mens een aantal vezels en rauwe groenten niet goed. Het is niet verantwoord om ze met een smoothie binnen te krijgen, terwijl het sap wel echt gezond, voedzaam en goed verteerbaar is.
Lastig? Welnee!
Je kunt het sap van een slowjuicer zelfs invriezen en 12 weken in de vriezer bewaren zonder dat de smaak en kwaliteit achteruit zullen gaan. Eenmaal ontdooid is het verstandig om de sap niet opnieuw in te vriezen. Je hoort vaak dat het schoonmaken van een slowjuicer ‘a hell of a job’ is, maar wanneer je elke drie dagen even flink aan het juicen slaat, is het goed te overzien. Daarnaast blijft het een investering om goed voor jezelf te zorgen en daar mag je best een beetje tijd en aandacht aan besteden.
Wil jij ook je immuunsysteem een boost geven en een nieuwe slowjuicer aanschaffen? Bestel deze dan hier.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
6 april 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –