Viv’s product van de week is de slowjuicer van Hurom, maar wat is nou eigenlijk slowjuicen? Het is enorm gezond, geeft je lichaam direct een energieboost en je gaat er letterlijk van stralen. Maar wat is het verschil tussen een juice en een smoothie? Gebruik je dan een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer? En hoe lang kan ik mijn sapjes bewaren? Slowjuice.nl heeft antwoord op al je vragen.
Slowjuicer en slowjuicen
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap ligt in de manier waarop het geperst wordt. Om een sap te krijgen die zijn vitaminen, mineralen en enzymen behoudt en daarbij veruit de meeste smaak heeft, is het belangrijk sap op een langzame manier te persen. Een kneuzende, malende en persende handeling op groente en fruit zorgt voor beter behoud van voedingsstoffen en levende enzymen. En dat is precies wat een slowjuicer doet. Een slowjuicer creëert het meest voedzame sap dat je kunt krijgen, gemaakt van alle soorten groenten en fruit die jij graag eet.
Sapcentrifuge
Een sapcentrifuge maakt gebruik van een rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, waarbij een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij komt. Hier gaat een aanzienlijk grote hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen verloren. Een sapcentrifuge is niet geheel afgesloten en er mengt zich tijdens het centrifugeren zuurstof in het sap, dat zorgt voor oxidatie. Je herkent dit proces aan de verkleuring van het sap en de scheiding van vaste en vloeibare delen.
Blender
Bij een blender wordt het vermalingsproces afgesloten in een kan en voor zachte groenten en fruit is dit dan ook een prima optie. De mesjes krijgen de vruchten redelijk tot een zacht geheel, maar wanneer je groenten en fruit gebruikt zoals harde koolsoorten, wortels en appels gebruikt zal de blender moeite hebben deze fijn te krijgen. Daarnaast verteert de mens een aantal vezels en rauwe groenten niet goed. Het is niet verantwoord om ze met een smoothie binnen te krijgen, terwijl het sap wel echt gezond, voedzaam en goed verteerbaar is.
Lastig? Welnee!
Je kunt het sap van een slowjuicer zelfs invriezen en 12 weken in de vriezer bewaren zonder dat de smaak en kwaliteit achteruit zullen gaan. Eenmaal ontdooid is het verstandig om de sap niet opnieuw in te vriezen. Je hoort vaak dat het schoonmaken van een slowjuicer ‘a hell of a job’ is, maar wanneer je elke drie dagen even flink aan het juicen slaat, is het goed te overzien. Daarnaast blijft het een investering om goed voor jezelf te zorgen en daar mag je best een beetje tijd en aandacht aan besteden.
Wil jij ook je immuunsysteem een boost geven en een nieuwe slowjuicer aanschaffen? Bestel deze dan hier.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
22 september 2015
Beste eitjes
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
18 augustus 2015
Slanke salade
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
12 januari 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –