Viv’s product van de week is de slowjuicer van Hurom, maar wat is nou eigenlijk slowjuicen? Het is enorm gezond, geeft je lichaam direct een energieboost en je gaat er letterlijk van stralen. Maar wat is het verschil tussen een juice en een smoothie? Gebruik je dan een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer? En hoe lang kan ik mijn sapjes bewaren? Slowjuice.nl heeft antwoord op al je vragen.
Slowjuicer en slowjuicen
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap ligt in de manier waarop het geperst wordt. Om een sap te krijgen die zijn vitaminen, mineralen en enzymen behoudt en daarbij veruit de meeste smaak heeft, is het belangrijk sap op een langzame manier te persen. Een kneuzende, malende en persende handeling op groente en fruit zorgt voor beter behoud van voedingsstoffen en levende enzymen. En dat is precies wat een slowjuicer doet. Een slowjuicer creëert het meest voedzame sap dat je kunt krijgen, gemaakt van alle soorten groenten en fruit die jij graag eet.
Sapcentrifuge
Een sapcentrifuge maakt gebruik van een rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, waarbij een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij komt. Hier gaat een aanzienlijk grote hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen verloren. Een sapcentrifuge is niet geheel afgesloten en er mengt zich tijdens het centrifugeren zuurstof in het sap, dat zorgt voor oxidatie. Je herkent dit proces aan de verkleuring van het sap en de scheiding van vaste en vloeibare delen.
Blender
Bij een blender wordt het vermalingsproces afgesloten in een kan en voor zachte groenten en fruit is dit dan ook een prima optie. De mesjes krijgen de vruchten redelijk tot een zacht geheel, maar wanneer je groenten en fruit gebruikt zoals harde koolsoorten, wortels en appels gebruikt zal de blender moeite hebben deze fijn te krijgen. Daarnaast verteert de mens een aantal vezels en rauwe groenten niet goed. Het is niet verantwoord om ze met een smoothie binnen te krijgen, terwijl het sap wel echt gezond, voedzaam en goed verteerbaar is.
Lastig? Welnee!
Je kunt het sap van een slowjuicer zelfs invriezen en 12 weken in de vriezer bewaren zonder dat de smaak en kwaliteit achteruit zullen gaan. Eenmaal ontdooid is het verstandig om de sap niet opnieuw in te vriezen. Je hoort vaak dat het schoonmaken van een slowjuicer ‘a hell of a job’ is, maar wanneer je elke drie dagen even flink aan het juicen slaat, is het goed te overzien. Daarnaast blijft het een investering om goed voor jezelf te zorgen en daar mag je best een beetje tijd en aandacht aan besteden.
Wil jij ook je immuunsysteem een boost geven en een nieuwe slowjuicer aanschaffen? Bestel deze dan hier.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
10 november 2015
Viv Health Event
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
3 december 2015
Ontgif je groenten
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
12 december 2014
15 foods voor 2015
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
2 oktober 2017
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
23 maart 2015
Dopper winnen
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
1 september 2019
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –