Viv’s product van de week is de slowjuicer van Hurom, maar wat is nou eigenlijk slowjuicen? Het is enorm gezond, geeft je lichaam direct een energieboost en je gaat er letterlijk van stralen. Maar wat is het verschil tussen een juice en een smoothie? Gebruik je dan een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer? En hoe lang kan ik mijn sapjes bewaren? Slowjuice.nl heeft antwoord op al je vragen.
Slowjuicer en slowjuicen
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap ligt in de manier waarop het geperst wordt. Om een sap te krijgen die zijn vitaminen, mineralen en enzymen behoudt en daarbij veruit de meeste smaak heeft, is het belangrijk sap op een langzame manier te persen. Een kneuzende, malende en persende handeling op groente en fruit zorgt voor beter behoud van voedingsstoffen en levende enzymen. En dat is precies wat een slowjuicer doet. Een slowjuicer creëert het meest voedzame sap dat je kunt krijgen, gemaakt van alle soorten groenten en fruit die jij graag eet.
Sapcentrifuge
Een sapcentrifuge maakt gebruik van een rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, waarbij een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij komt. Hier gaat een aanzienlijk grote hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen verloren. Een sapcentrifuge is niet geheel afgesloten en er mengt zich tijdens het centrifugeren zuurstof in het sap, dat zorgt voor oxidatie. Je herkent dit proces aan de verkleuring van het sap en de scheiding van vaste en vloeibare delen.
Blender
Bij een blender wordt het vermalingsproces afgesloten in een kan en voor zachte groenten en fruit is dit dan ook een prima optie. De mesjes krijgen de vruchten redelijk tot een zacht geheel, maar wanneer je groenten en fruit gebruikt zoals harde koolsoorten, wortels en appels gebruikt zal de blender moeite hebben deze fijn te krijgen. Daarnaast verteert de mens een aantal vezels en rauwe groenten niet goed. Het is niet verantwoord om ze met een smoothie binnen te krijgen, terwijl het sap wel echt gezond, voedzaam en goed verteerbaar is.
Lastig? Welnee!
Je kunt het sap van een slowjuicer zelfs invriezen en 12 weken in de vriezer bewaren zonder dat de smaak en kwaliteit achteruit zullen gaan. Eenmaal ontdooid is het verstandig om de sap niet opnieuw in te vriezen. Je hoort vaak dat het schoonmaken van een slowjuicer ‘a hell of a job’ is, maar wanneer je elke drie dagen even flink aan het juicen slaat, is het goed te overzien. Daarnaast blijft het een investering om goed voor jezelf te zorgen en daar mag je best een beetje tijd en aandacht aan besteden.
Wil jij ook je immuunsysteem een boost geven en een nieuwe slowjuicer aanschaffen? Bestel deze dan hier.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
25 maart 2014
Presentatie coaching
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
25 juni 2015
Eivissa Food
30 april 2014
ONE event!
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
2 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –