Viv’s product van de week is de slowjuicer van Hurom, maar wat is nou eigenlijk slowjuicen? Het is enorm gezond, geeft je lichaam direct een energieboost en je gaat er letterlijk van stralen. Maar wat is het verschil tussen een juice en een smoothie? Gebruik je dan een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer? En hoe lang kan ik mijn sapjes bewaren? Slowjuice.nl heeft antwoord op al je vragen.
Slowjuicer en slowjuicen
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap ligt in de manier waarop het geperst wordt. Om een sap te krijgen die zijn vitaminen, mineralen en enzymen behoudt en daarbij veruit de meeste smaak heeft, is het belangrijk sap op een langzame manier te persen. Een kneuzende, malende en persende handeling op groente en fruit zorgt voor beter behoud van voedingsstoffen en levende enzymen. En dat is precies wat een slowjuicer doet. Een slowjuicer creëert het meest voedzame sap dat je kunt krijgen, gemaakt van alle soorten groenten en fruit die jij graag eet.
Sapcentrifuge
Een sapcentrifuge maakt gebruik van een rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, waarbij een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij komt. Hier gaat een aanzienlijk grote hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen verloren. Een sapcentrifuge is niet geheel afgesloten en er mengt zich tijdens het centrifugeren zuurstof in het sap, dat zorgt voor oxidatie. Je herkent dit proces aan de verkleuring van het sap en de scheiding van vaste en vloeibare delen.
Blender
Bij een blender wordt het vermalingsproces afgesloten in een kan en voor zachte groenten en fruit is dit dan ook een prima optie. De mesjes krijgen de vruchten redelijk tot een zacht geheel, maar wanneer je groenten en fruit gebruikt zoals harde koolsoorten, wortels en appels gebruikt zal de blender moeite hebben deze fijn te krijgen. Daarnaast verteert de mens een aantal vezels en rauwe groenten niet goed. Het is niet verantwoord om ze met een smoothie binnen te krijgen, terwijl het sap wel echt gezond, voedzaam en goed verteerbaar is.
Lastig? Welnee!
Je kunt het sap van een slowjuicer zelfs invriezen en 12 weken in de vriezer bewaren zonder dat de smaak en kwaliteit achteruit zullen gaan. Eenmaal ontdooid is het verstandig om de sap niet opnieuw in te vriezen. Je hoort vaak dat het schoonmaken van een slowjuicer ‘a hell of a job’ is, maar wanneer je elke drie dagen even flink aan het juicen slaat, is het goed te overzien. Daarnaast blijft het een investering om goed voor jezelf te zorgen en daar mag je best een beetje tijd en aandacht aan besteden.
Wil jij ook je immuunsysteem een boost geven en een nieuwe slowjuicer aanschaffen? Bestel deze dan hier.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
29 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –