Het is niet altijd even makkelijk om te diëten of gezond te eten. De gezonde levensstijl of een bepaald dieet wat we volgen, kan er behoorlijk bij in schieten. Gelukkig hebben we een aantal tips & tricks, waardoor het volhouden van gezond leven of diëten voor jou een makkie wordt!

Zie hier onze 6 veelbelovende tips:

Gooi ongezond eten weg

We hebben allemaal een voorraadkast waar gezonde en mindere gezonde dingen in liggen. Het zou kunnen dat je uit voorzorg al lang al geen chips meer hebt gekocht. Maar wat er nog wel ligt is een cookie dough mix die jij niet eerder als verleiding zag. Zodra het er ligt is de kans groot dat je het wil hebben. Gooi ook dit soort ongezonde verpakkingen weg. En die halve beker ijs in de vriezer mag ondertussen ook wel de prullenbak in!

Let op je bloedsuikerspiegel

Door een disbalans in onze hormonen kunnen we zin in ‘verkeerd’ eten krijgen. Om die reden is het enorm belangrijk om onze bloedsuikerspiegel goed onder controle te krijgen. Dit doe je onder andere door veel gezonde vetten en eiwitten te eten. In mijn boek leer je veel over hoe hormonen nou eigenlijk in elkaar steken. Ik ben een fan van gezonde vetten! Ik leg je graag uit waarom dat zo is, dit is de link naar mijn boek.

Zoek een maatje

Diëten of het naleven van een gezonde levensstijl is veel gemakkelijker wanneer je er niet alleen voor staat. Hulp van buitenaf doet wonderen. Kies er bijvoorbeeld voor om samen met jouw partner meer bewuste gerechten te eten. En schrijf je in voor een spinning les samen met een vriendin. Als jullie het samen aangaan is afhaken een stuk lastiger. Als het goed is komt de motivatie altijd wel van één van jullie, en hier heb je vervolgens samen profijt van.

80/20 regel

Het leven is te kort om altijd maar strikt te diëten en streng voor jezelf te zijn. Je mag jezelf zo nu en dan best iets lekkers gunnen. Hier is niks mis mee en het doet je mentale gezondheid ook goed! Zolang je doorgaans kiest voor gezonde opties is er niet veel aan de hand. Een chocolaatje, een taartje, een wijntje of iets anders lekkers naar jouw keuze, maken het leven een stukje mooier. Het is de verhouding die telt, dus niet dat ene taartje.

Maak het passend

Ieder mens en het lichaam wat daarbij hoort is en reageert anders. Wat voor de een werkt hoeft niet voor de ander te werken. Sommige mensen zijn namelijk heel erg geholpen met het ketogeen dieet wanneer zij willen afvallen, terwijl anderen juist gebaat zijn bij het eten van koolhydraten. Het is niet aan te raden om zelf te gaan ‘dokteren’, wat wel aan te raden is is een consult met een orthomoleculaire voedingsdeskundige. Dit kan bij mij of met anderen.

Leid jezelf af

Snacken gaat vaak uit gewoonten. Zonder dat we er erg in hebben schuiven we soms een halve chocoladereep naar binnen achter het bureau of op de bank. Achteraf kijk je naar de wikkel en begrijp je niet waar de inhoud gebleven is. Het overkomt ons allemaal! Kies daarom bewust voor iets anders. Voel je lekkere trek opkomen? Maak dan even een ommetje! Bij terugkomst ben je die zoetigheden waarschijnlijk al lang vergeten.

Tip: Volg nu mijn online programma in 21 dagen slanker, een onderdeel in het online programma in 8 weken hormonaal in balans! Waarin ik je 3 weken lang online begeleid om weer op gewicht te komen, of kilo’s kwijt te raken.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten