Lekker en gezonde drankjes om je lichaam een kleine ‘detox’ te geven. VivOnline helpt je op weg met tips en recepten.

Detox toppers
Bepaalde voedingsmiddelen staan bekend als echte detox toppers! Wij vertellen je maar al te graag welke voedingsmiddelen dat zijn én waarom. Bovendien geven wij je er ook meteen nog een receptje bij. Lees gauw verder!

Bosbessen
Deze kleine blauwpaarse krachtpatsers zitten vol anthocyanen, deze antioxidant helpt je lichaam ontgiften. En dat is precies wat we willen bereiken wanneer je een kleine detox!

Smoothie met bosbessen en groene thee

3 eetlepels gekookt water

1 zakje organic green tea

evt. 1 theelepel honing

2 handjes bevroren bosbessen

½ banaan

180 ml amandelmelk

Laat de thee even trekken in het kokende water. Voeg daarna de honing toe. Giet dit in de blender en voeg ook de overige ingrediënten toe.  Mix dit op de hoogste stand tot een smeuïg geheel.

Gember
Gember is erg goed voor de circulatie en spijsvertering en heeft een zuiverende werking op het lichaam. Ideaal dus tijdens de detox!

Juice met gember, wortel, appel en citroen

5 wortels

1 appel

klein stukje gember

halve citroen

Was de appel en de wortel en juice dit in de (slow)juicer. Voeg op het laatst de halve citroen toe. Een heerlijke juice vol vitamines! Ben jij echte “die-hard detoxer”? Was de schil van citroen goed en doe de citroen met schil en al in de juicer. De schil van een citroen werkt enorm ontgiftend. Er is kans dat je na de juice een zweetaanval ervaart waarbij je dus letterlijk je afvalstoffen eruit zweet. Kijk, dat klinkt veel belovend!

Geen zin om je sapje zelf te maken? Bestel ze dan lekker hier.

 

Tekst: Ms. Jules – Juliette    Bron: recipes.prevention.com 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten