Liefde

Te weinig tijd, bezoekjes aan familie en carrières. Al deze zaken kunnen je relatie beschadigen. Het is zo makkelijk om alleen rekening met jezelf te houden en je niet te bekommeren om je partner zoals je eigenlijk zou moeten doen. Alle relaties kennen moeilijke tijden, een relatie hebben betekent nou eenmaal ook hard werken aan de relatie. Als je in een relatie zit, moet je tijd vinden en maken voor elkaar. Ook als het even niet zo goed gaat. Juist als het even niet zo goed gaat! Je wilt graag met de ander zijn, dat betekent dat je prioriteiten moet stellen.

Tips

Tip 1: Kies ervoor om iedere dag lief te hebben

Lief hebben is een keuze. Stuur een appje met daarin “ik hou van je!” of stuur een lieve mail gedurende de dag. De kleine dingen doet het hem.

Tip 2: Kijk met liefde naar je partner

Wees trouw aan je partner, in alle opzichten.

Tip 3: Negeer onrealistische ideeën over seks en romantiek

Liefde en seks, zoals in een film, is onrealistisch en misleidend. We kunnen onze relatie niet baseren op deze idealen. Vermijd dus deze filmbeelden, haal ze uit je hoofd. Relaties zijn niet zoals ‘in the movies’.

Tip 4: Laat je niet teveel leiden door je ego

Keuzes maken op basis van je ego, is destructief. Neem diep adem en denk niet alleen aan jezelf, maar ook vanuit het perspectief van je partner. Jezelf in de ander verplaatsen is het begin van een hechtere relatie.

 Tip 5: Luister naar je partner

Zo belangrijk; luister naar elkaar! Naar de woorden die daadwerkelijk gezegd worden, maar ook naar de onderliggende boodschap. Neem de tijd om je echt te verdiepen in wat je partner graag wilt.

Tip 6: Stel je kwetsbaar op

Laat die muur zakken, stel jezelf open en deel met je partner wat jij graag wilt, wat jouw gevoelens zijn. Je partner zal je serieus nemen en je steunen. Jezelf compleet openstellen kan misschien wat eng zijn, maar het maakt je relatie absoluut sterker.

Tip 7: Blijf gezond

Gezond blijven, samen, geeft jullie een langer leven samen én het zal bij jullie allebei jullie zelfvertrouwen doen groeien. Zelfvertrouwen en een goede gezondheid zijn sexy!

Tip 8: Deel en jaag samen jullie dromen na

Een partner is er om je dromen mee te delen en om ze samen na te jagen. Een echt zielenmaatje zal je altijd helpen met het waarmaken van jouw of jullie droom. Je hoeft het niet alleen te doen, dat is juist zo fijn aan een relatie!

Tip 9: Verras je partner

Er zal talloze manier om je partner te verrassen. In bed, of met een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Ga samen een ijsje halen of ga samen een avondje dansen. Leuk voor jou, leuk voor je partner, goed voor jullie!

Tip 10: Plan dates in

We hebben allemaal een druk leven. Plan daarom tijd in voor tijd voor jullie twee. Een leuke date, of een mini trip.

Tip 11: Geef elkaar de ruimte

Afstand versterkt de liefde. Dit gaat in heel veel gevallen zo op. Het is heel gezond voor stelletjes om tijd voor zichzelf te hebben af en toe. Dan wordt elkaar zien weer éxtra leuk.

Tip 12: Eer de kleine dingen

Omdat je een partner hebt, betekent niet dat je hem of haar maar voor lief kunt nemen of niet meer je best hoeft te doen. Kleed je eens mooi aan, help elkaar met de afwas, houd de deur voor elkaar open. Zo blijf je elkaar waarderen.

Als je elkaar waardering geeft, dan voelt de ander zich geliefd en begrepen. Hou van je partner en laat hem of haar dat ook voelen!

Bron: http://www.davidwolfe.com/

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten