Lekker en zorgeloos bakken zonder allergenen? Dat kan met het nieuwe boek van Yves Thomaes: ‘Lekker zonder allergenen’. Je hoort het steeds vaker; mensen die allergisch zijn voor lactose, gluten, pinda’s of eieren. Wat is allergie nou eigenlijk? Allergie is een reactie van het menselijk afweersysteem op bepaalde stoffen van buitenaf – ook wel de ‘allergenen’ – en is de meest voorkomende chronische ziekte. Wanneer je een van deze allergieën hebt, kan dat behoorlijk lastig zijn wat betreft je dagelijkse voeding. Het wordt helemaal een uitdaging als je ook nog eens een combinatie van verschillende voedselallergieën blijkt te hebben.
Kookboek
Yves Thomaes ontwikkelt al jaren recepten zonder allergenen in samenwerking met de Vlaamse Coeliakievereniging. Eerder in zijn boekenreeks verschenen: ‘Lekker zonder gluten’ en ‘Lekker zonder suiker’. Hiermee speelt de schrijver goed in op de huidige problematiek wat betreft voedselbeperkingen, restricties of allergieën. In het bijzonder bij de mensen met meerdere voedselallergieën, zul je niet zo gauw een gewoon kookboek in de keuken aantreffen. Vandaar dat Thomaes op het idee kwam om een boek te schrijven met zoveel mogelijk allergeenvrije recepten.
Eenvoudige, allergeenvrije recepten
De eerste pagina’s van het boek worden gewijd aan het uitleggen van wat voedselallergieën nu eigenlijk precies zijn en bovendien wat het betekent om ermee te moeten leven. Verder bevat het boek bevat zo’n vijftig eenvoudige allergeenvrije recepten voor het hele gezin, opgedeeld in categorieën zoals; brood, koekjes, cake, taarten, en ijs!
De recepten zijn vrij van gluten, ei, lactose, soja, sesam, pinda en noten. Melkeiwitten worden tot een minimum beperkt. Bij de recepten worden ook enkele tips gegeven over het eventueel vervangen van producten. Zowel een lekker als informatief en handig bakboek dus!
Oók mensen zonder allergieën kunnen uiteraard genoeg lekkere inspiratie uit dit bakboek op doen. Bovendien is het een mooie gelegenheid om eens extra stil te staan bij de mensen die dagelijks de uitdaging met hun allergie(ën) moeten aangaan!
Winnen!
Heb of ken jij iemand met voedselallergieën? Laat ons dan via Facebook weten welk allergeen vrij recept je het liefst zou willen bakken, lekker voor jezelf of lekker voor die ander! Zondag maken we een winnaar bekend!
Tekst: Maartje Meijers voor Vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
8 maart 2016
Detox kan elke dag
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
10 november 2015
Viv Health Event
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
30 september 2015
Glutenvrije maand
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
13 augustus 2015
Homemade Hummus
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
31 december 2018
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –